Inleiding

Sportmasseurs en massagetherapeuten zoeken voortdurend naar mogelijkheden om hun massagepraktijken te laten groeien en hun expertise en deskundigheid uit te breiden en te verbeteren.

Soms, kan dit eenvoudig door een andere massagemethode toe te voegen aan het palet van mogelijke massages waar de klant uit kan kiezen voor zijn / haar behandeling. De vraag is echter of je je klanten daardoor zult kunnen behouden.

Laten we het in het bijzonder hebben over sportmassage.  Op basis van mijn jarenlange ervaring zowel in het lesgeven als in mijn massagepraktijk, moet ik helaas constateren dat er in het algemeen een beperkte kennis is over wat sportmassage nu precies is en wat het kan betekenen voor sporters. Om hier wat meer duidelijkheid in te brengen, wil ik in dit artikel graag de Russische Sportmassage introduceren. Naar mijn mening is de Russische Sportmassage het meest geavanceerde systeem van sportmassage in de wereld. In de voormalige Sovjet Unie werd Sportmassage beschouwd als een integraal onderdeel van de sportbeoefening in trainingen en wedstrijden. Sportmassage heeft een grote bijdrage geleverd aan de overweldigende successen van de Russische atleten bij diverse Olympische Spelen. Sportmasseurs en massagetherapeuten werden zeer gewaardeerd en stonden zij aan zij met sportartsen, fysiotherapeuten, trainers en coaches.

Verder lezen?

Word dan gratis, basic of premium lid.