Acti-tape® is een relatief nieuwe elastische therapeutische tape en wordt o.a. gebruikt bij musculoskeletale aandoeningen. Bekende andere merken therapeutische tape zijn bijvoorbeeld Kinesiotape® en Curetape®.

In deze studie zijn 13 personen met osteoarthritis behandeld met Acti-tape en een kniebrace. 6 Personen werden eerst 6 weken behandeld met Acti-tape en daarna, met een tussenliggende "rustperiode" van 1 week, 6 weken met een kniebrace. 7 Personen werden juist eerst 6 weken behandeld met de kniebrace en daarna, met een tussenliggende "rustperiode" van 1 week, 6 weken met Acti-tape.

Zowel bij de behandeling met Acti-tape als met de kniebrace werden vergelijkbare significant relevante resultaten behaald op de VAS score voor pijnbeleving, de UAR test (Unilateral Anterior Reach Test) en de MSD test (Medial Step Down Test). De testpersonen hadden een voorkeur boven het gebruik van Acti-tape ten opzichte van de kniebrace.

Literatuur

Acti-Tape™ (elastic therapeutic tape)as compared with a knee guard in providing support to the knee joint: an open-label,
randomized, crossover study. Open access Journal of clinical trials 28 april 2014: 29-36

Full text article