Bij het Grote Trochanter Pijnsyndroom is er sprake van chronische pijn aan de buitenkant van de heup. Bij patiënten met dit syndroom zijn de stand en bewegingen van de heup anders dan bij mensen zonder dit syndroom. Deze verandering draagt mogelijk bij aan de pijnklachten. Robinson et al. (2019) onderzochten het effect van tape op de stand en bewegingen van de heup bij patiënten met het Grote Trochanter Pijnsyndroom.

50 vrouwen met het Grote Trochanter Pijnsyndroom namen deel aan deze studie. Hun manier van lopen werd drie keer gemeten. Een keer bij binnenkomst, een keer met tape en een keer met een placebo tape. Uit de resultaten bleek dat de stand en beweging van de heup significant werd veranderd door het tape. Ook bleek dat de pijnklachten afnamen bij het gebruik van tape en bij het gebruik van placebo tape.

Uit deze resultaten blijkt dat dynamic tape een positief effect kan hebben op pijnklachten bij het Grote Trochanter Pijnsyndroom.

Literatuur

Robinson, N. A., Spratford, W., Welvaert, M., Gaida, J., & Fearon, A. M. (2019). Does Dynamic Tape change the walking biomechanics of women with greater trochanteric pain syndrome? A blinded randomised controlled crossover trial. Gait & Posture70, 275-283.