Datum: 11-11-2015 van 19:30 tot 21:30
Locatie: MSP Opleidingen, Rooseveltstraat 12 in Leiden
Kosten: € 6,20 excl. btw

aanmelden

aanmelden drieluik

Inleiding

De netwerkbijeenkomst "Sporttesten bij een (top)sporter"  is de 1e bijeenkomst in een drieluik over testen, trainen en voeding bij een (top)sporter.
aanmelden drieluik

De spreker Channah Brandsema (een ervaren topsporter, voornamelijk afkomstig uit het wielrennen en nu bezig met de triatlon) zal haar kennis en ervaring met ons delen.

sporttesting 2

Channah:
" topsport bestaat niet alleen uit het pakken van, in mijn geval, mijn fiets en het puur en alleen maar rondjes draaien.  Er komt heel veel bij kijken, waarbij in het bijzonder testen, trainen en voeding natuurlijk heel erg belangrijk zijn.
Ik wil graag mijn kennis en ervaring met (sport)masseurs en sportverzorgers delen, omdat zij een belangrijke schakel zijn in de sportzorgketen en de sportmedische begeleiding van (top)sporters in samenwerking met de fysiotherapeut en de sportarts.  
In een driedelige serie van interactieve netwerkbijeenkomsten geef ik jou een totaal plaatje over het belang van testen, trainen en voeding voor een (top)sporter. Ik zorg ervoor dat onderwerpen als opbouw van een wedstrijdseizoen, het trainen gedurende het seizoen op geleide van testresultaten en het juist gebruik van voeding bij trainingen en wedstrijden aan de orde komen.
Dus wil je inside informatie over het leven van een (top)sporter, dan ben je van harte welkom! "

Inhoud

Tijdens de workshop “Sporttesten bij een (top)sporter” gaan we in op relevante testen die gebruikt worden in de (top)sport. De achtergrond, de uitvoering en de verwerking van de resultaten zal uitgebreid aan de orde komen.
De spreker zal haar eigen persoonlijke ervaringen en testresultaten van de diverse sporttesten met jou delen en bespreken. Testen als de ergometer, diverse krachttesten en testen met een vermogensmeter komen aan de orde.
In het bijzonder gaan we in op het belang van sporttesten om een goed trainingsprogramma op te kunnen bouwen voor de (top)sporter. Hierbij is het natuurlijk van het grootste belang om een goede test te kiezen voor jouw doelstellingen en om de resultaten die je krijgt met de sporttesten goed te kunnen interpreteren.
Deze vragen worden zoveel mogelijk beantwoord vanuit de wetenschappelijke literatuur.
De spreker heeft tevens in de voorbereiding van de bijeenkomst een expert opinion van een sportarts ingeroepen.

Docent

Deze netwerkbijeenkomst wordt verzorgd door Channah Brandsema. Afgestudeerd fysiotherapeute aan Hogeschool Utrecht, cursiste bij MSP opleidingen, Certified Kinesio Taping Practitioner en topsporter. Channah is 4 jaar actief geweest in het wielrennen, vanuit het Women Development Team van CS030. Sinds dit jaar is Channah met triatlon begonnen en komt uit in het eerste divisie team van Hellas Utrecht.

channah

Relevante links

Veldtesten
trainingstips en trainingsprogramma's
hand out: testen van een topsporter

 aanmelden

aanmelden drieluik

Sporttesten bij een (top)sporter - deel I. from Masseurs Netwerk Nederland on Vimeo.

Sporttesten bij een (top)sporter - deel II. from Masseurs Netwerk Nederland on Vimeo.