Datum: 13-02-2015 van 19:30 tot 21:30
Locatie: Rooseveltstraat 12 in Leiden
Kosten: € 7,50

aanmelden

 

beweegpatronenInleiding

Als professional op het gebied van sport en bewegen is het beoordelen van een beweegpatroon uiterst belangrijk. Hiermee bepaal je wat iemand moet veranderen in het beweegpatroon om van zijn klachten af te komen, of om (sport)prestaties te verbeteren. Elke professional geeft tips, adviezen en oefeningen mee om beter te leren bewegen, maar niet elke professional geeft dezelfde instructies mee. Maakt het uit welke instructies je geeft? Uit onderzoek blijkt dat het leereffect van nieuwe bewegingen groter is als de bewegingen op een bepaalde manier worden aangeleerd. In deze bijeenkomst wordt aangegeven welke instructies en leervormen je het beste kunt gebruiken zodat er sprake is van een duurzame gedragsverandering in het beweegpatroon.

Doel van de bijeenkomst

Het doel van deze bijeenkomst is een inzicht geven in de manier van instructies geven en nieuwe beweegpatronen aan te leren. Vanuit wetenschappelijk oogpunt wordt er aangegeven welke vormen van instructies en leervormen er zijn, en wat het effect hiervan is op het leereffect. Na de bijeenkomst ben je in staat de juiste leervormen en instructies te gebruiken bij verschillende omstandigheden. Na het volgen van deze bijeenkomst ga je bewuster nadenken over de vorm en instructies van je oefeningen / trainingen, de oefeningen en trainingen zullen niet meer hetzelfde zijn!

Inhoud

  • Aanleren van beweegpatronen in de praktijk
  • Het aanbieden van kennis over beweegpatronen
  • Het aanbieden van instructies bij beweegpatronen
  • Het indelen van trainingen voor een groter leereffect
  • Testen van het leereffect

tim pasfotoDocent

De bijeenkomst zal worden verzorgd door Tim Laagland, fysiotherapeut en bewegingswetenschapper. Tim werkt als fysiotherapeut bij ABC Fysiotherapie Leidsche Rijn en
schrijft KNGF geaccrediteerde cursussen voor fysiotherapeuten.

Voorbereiding

Video model Fitts en Posner
Artikel: Nieuwe praktische en relevante inzichten techniektraining (artikel linksboven, met dank aan Sportgericht)