Wat is Lipomassage?

Lipomassage is een nieuwe techniek voor figuurcorrectie zonder medisch ingrijpen. Door een combinatie van verschillende massagetechnieken wordt cellulite aangepakt, zodat de huid van heupen, billen, benen, armen, buik en gezicht strakker wordt. Door de stevige en diepe massagetechniek wordt de huid mooier en de omvang minder. Tevens helpt de behandeling het lichaam te reinigen van afvalstoffen en opgehoopt vocht.

Met lipomassage val je niet af, maar verlies je gegarandeerd wel centimeters in omvang. Lipomassage wordt daarom ook wel hét alternatief voor liposuctie genoemd. Een ander positief effect is dat je je na een lipomassage behandeling verkwikt voelt. Lipomassage draagt bij aan een positiever zelfbeeld. Door lipomassage wordt de huid mooier en gladder. Het bevordert de algehele gezondheid en welzijn. Je komt strakker in je vel te zitten zonder dat je kilo’s kwijt raakt. Onder invloed van lymfegrepen wordt het lichaam gereinigd van overtollige afvalstoffen en vocht.

De lipomassage-therapie omvat in principe 10 sessies van een half uur. De cliënt komt 2x per week voor een behandeling bij de Lipomassage Practitioner®.

Hoe werkt Lipomassage?

Als het lichaam teveel vetten binnenkrijgt, worden deze in het vetweefsel opgeslagen. Een teveel aan vet, gecombineerd met een plaatselijke blokkade in de lymfeafvoer geeft oneffenheden in het vetweefsel, dat soms gepaard gaat met een bobbelig gevoel.
Deze oneffenheden worden weggemasseerd door de speciale massagetechnieken die bij de lipomassage worden gebruikt.
Deze technieken zijn afkomstig uit de fysiotherapie, lymfedrainage en bindweefselmassage. Bovendien worden tijdens de lipomassage behandeling de spieren rondom het verzwakte weefsel verstevigd.

Is lipomassage veilig?

Lipomassage is een betrouwbare, natuurlijke gezondheidsbehandeling die helpt om het lichaam van gif en vastgehouden vloeistoffen te reinigen. De meeste cliënten geven aan dat lipomassage hun energie en geestelijk welzijn verbetert. Een beperkt aantal medische oorzaken vormt een contra-indicatie voor lipomassage. Echter, lipomassage kan veilig door de meeste mensen worden ondergaan.
Het is veel veiliger dan chirurgische ingrepen zoals liposuctie. Desgewenst kan de lipomassage zelfs gecombineerd worden met een liposuctie: de lipomassage kan vóór en na de liposuctie procedure zeer behulpzaam zijn.
Lipomassage Practitioners zijn speciaal opgeleide massage- en lichaamstherapeuten, die de lipomassage technieken hebben geleerd. Alleen zij mogen de titel Lipomassage Practitioner® en het bijbehorende logo in hun massagepraktijk voeren.

Speciale bodysculpting producten

In samenwerking met Het Belgische bedrijf NAQI®, welke onder meer hoogwaardige massagelotions produceert, is er speciaal voor de Lipomassage een Body sculpting lijn ontwikkeld. Door het gebruik van deze speciale producten (Body Slimming, Body Toner en Lymphe gel) neemt het resultaat van de behandeling sterk toe. De resultaten geven aan dat de afname van cm’s in de behandelde gebieden met ongeveer 30% is toegenomen.

Ervaringen van cliënten

Janita

Het eindresultaat bij Janita was 13 centimeter. Janita:

“Ik wilde graag een lipomassage voor mijn benen en billen, omdat deze niet mooi glad zijn door de cellulite. De cellulite is niet helemaal weg maar er is wel zichtbaar resultaat. Mijn huid is ook wat gladder. De lipomassage zelf voelt niet fijn maar is ook niet echt pijnlijk. Het is voor mij het meest gevoelig op de dunnere huid tussen de benen. Ik heb geen last gehad van blauwe plekken, alleen wel een enkele keer een wat gevoelige huid na de massage. De massage duurde ongeveer 30 – 40 minuten. In totaal was na de behandeling de totale afname van het aantal gemeten centimeters op de buik en de benen 13 centimeter”.

Bettina

“Ik ben een beetje sceptisch en terughoudend aan de massage begonnen. Maar na de eerste 10 behandelingen heb ik een verbluffend resultaat behaald. Ik heb nu maar liefst 2 kledingmaten kleiner! Op de heupen is de cellulite bovendien sterk verminderd. Ik had dit resultaat eigenlijk nooit verwacht.
Na de behandeling heb ik de onderhoudsbehandelingen gevolgd. Dit betekent praktisch 1-2 behandelingen per maand. Onlangs heb ik weer een volledige behandeling genomen, ditmaal ondersteunt met de speciale crèmes van NAQI®. De crèmes zorgen ervoor dat de huid nog mooier en egaler wordt. De cellulite is zo goed als weg.