Massage Vitaal Leiden


Kanaalpark 157, 2321 JW Leiden, Nederland

Praktijkinformatie

Massage Vitaal Leiden

De massage praktijk biedt sportmassage, ontspannings- en triggerpointmassage. De praktijk is gevestigd in gebouw 'de Plek' in Leiden.

Het doel van de sportmassage is om de lichamelijke conditie van de sporter te verbeteren, eventuele blessures sneller te laten herstellen en de gevolgen van een sportblessure weg te nemen of te verminderen. Een ander doel van deze vorm van massage is het voorkomen van blessures en fit aan de start van een wedstrijd, toertocht of trail verschijnen.

Ontspanningsmassage is een massage waarbij jouw ontspanning het doel is. Dit doel wordt bereikt door de bewezen effecten van massage: het verbeteren van de doorbloeding van de spieren, waardoor meer zuurstof wordt aangevoerd en de afvalstoffen versneld worden afgevoerd. Tevens komen er in je lichaam stofjes vrij die stress verlagen en een geluksgevoel kunnen geven. De massage wordt meestal uitgevoerd op de rug, schouders, nek of voeten. Een combinatie is ook mogelijk. Dit is afhankelijk van je wens en de eventuele klacht. De massage wordt rustig uitgevoerd en is wat minder diep op het spierweefsel uitgevoerd dan een sportmassage. Een combinatie is ook mogelijk.

Triggerpointmassage is een techniek waarbij pijnklachten worden verminderd of weggenomen. Triggerpoint zijn kleine verkrampingen in de spieren. Deze verkrampingen kunnen (afgeleide) pijn veroorzaken. Hierbij wordt ook aandacht besteed aan zelfbehandeling van triggerpoints.