Laat kleine klachten geen groot probleem worden!

“Het menselijk lichaam heeft net als een auto regelmatig onderhoud nodig. Doe je dat niet dan levert dat vroeg of laat problemen op. Met Soft Tissue Therapie worden blessures en klachten snel aangepakt en kunnen mijn cliënten hun dagelijkse bezigheden en sportieve activiteiten weer snel oppakken”, aldus Thijs Geurts van Geurts Sport en Healthcare.
Met zijn praktijk wil Thijs het gat tussen de masseur en de fysiotherapeut invullen. Hij werkt daarbij o.a. nauw samen met fysiotherapeuten en andere deskundigen.

Geurts Sport and Healthcare

Thijs Geurts heeft een technische opleiding gevolgd in de metaal. Daarna heeft hij een succesvol bedrijf gehad in de petrochemische industrie. In zijn vrije tijd deed hij toen al veel aan hardlopen en had daarbij regelmatig last van blessures. Thijs: “In het begin ging ik regelmatig naar de fysiotherapeut om me voor mijn blessures te laten behandelen. Op een gegeven moment bedacht ik me dat voorkomen wellicht beter zou kunnen zijn dan genezen. Toen heb ik me eens laten behandelen door een sportmasseur, Gerrit Zoomer. Door zijn behandelingen merkte ik dat ik steeds minder vaak geblesseerd raakte en dat ik vaker en meer intensief kon trainen”. Thijs raakte zo enthousiast dat hij in 2013 de opleiding Sportmassage zelf ging volgen. Daarna volgden vele nascholingen, zoals gespecialiseerde massages, sporttherapie (o.a. triggerpointtherapie, bindweefselmassage en vele mobilisatie technieken), medical taping, dry needling (volgens het trigger needling concept), myofasciale technieken, en nog diverse buitenlandse cursussen op het gebied van triggerpointtherapie, bindweefselmassage, fascie therapie en medical taping.

Thijs heeft veel te danken aan Gerrit Zoomer. “Ik heb ontzettend veel van hem geleerd en ben hem daar nog elke dag dankbaar voor. Door hem kwam ik in contact met de Nederlandse roeitop en mocht ik mee naar internationale trainingskampen. De sporters waardeerden mijn behandelingen en via-via kreeg ik steeds meer contacten. Niet alleen in de roeisport, maar ook in de atletiek, het wielrennen en de BMX”. In 2016 werd het tijd voor een serieuze carrière move en heeft hij officieel zijn bedrijf Geurts Sport and Healthcare opgericht.

Soft Tissue Therapie

Thijs is een groot voorstander van Soft Tissue Therapie: de manipulatie van de zachte weefsels van het lichaam (spieren, bindweefsel/fascia, pezen, ligamenten en gewrichten). “Soft Tissue Therapie is een combinatie van diverse mobilisatietechnieken, bindweefsel- en fascietechnieken, triggerpointtechnieken, deep tissue massage en dry needling. De inzet van deze technieken wordt volledig afgestemd op het individu. Met de therapie leveren we een bijdrage aan het herstel van klachten aan het bewegingsapparaat en houdingsverbetering. Ook bij pijn en overbelasting behaal ik goede resultaten bij mijn cliënten”.

Soft tissue therapie wordt binnen Geurts Sport and Healthcare zowel preventief als curatief ingezet.

De praktijk

De praktijk van Thijs is gevestigd in IJsselstein en Vleuten, in IJsselstein in het pand van Body Business aan de Baden Powellweg 4 en in Vleuten in het gebouw van de Rob Druppers Running Academy. Zijn klanten kunnen hier 5 dagen in de week terecht.

Daarnaast is Thijs regelmatig te vinden op Sportcentrum Papendal, bij nationale en internationale toernooien en trainingskampen van de KNWU en de KNRB en verder daar waar de atleten hem nodig hebben. Hij is fulltime actief in zijn praktijk en verdient er zijn inkomen mee.
De Soft Tissue Therapeuten Hannelore Terlouw, Marion de Bruijn en Gerard Faaij worden door Thijs vooralsnog ingehuurd als ZZP-er. Hannelore werkt voor Thijs vooral in het kader van zijn overeenkomst met de KNRB. Marion en Gerard werken vooral in de praktijk in Vleuten en IJsselstein en behandelen daar voornamelijk particuliere cliënten. Ook Gerrit Zoomer werkt nu inmiddels als ZZP-er voor Thijs, heel bijzonder natuurlijk, gelet op het feit dat hij er voor heeft gezorgd dat Thijs met het massagevirus is besmet!
Thijs gaat samen met zijn medewerkers op cursus of opleiding. Thijs: “Ik vind het belangrijk dat we met elkaar werken vanuit een gezamenlijke visie en dat onze kennis zoveel mogelijk op hetzelfde niveau is. Daarnaast is het natuurlijk ook heel gezellig om samen een cursus of opleiding te volgen”.

Bij het werk op de bosbaan bij de KNRB is er veel overleg tussen Thijs en Hannelore. “We bespreken dan hoe de sporters de behandelingen ervaren en wat er speelt bij hen. Op deze manier proberen we steeds beter aan hun wensen en verwachtingen te voldoen. Daarnaast overleg ik ook veel telefonisch met Hannelore, Marion, Gerard en Gerrit om de kwaliteit van onze behandelingen zo hoog mogelijk te blijven houden. Klinisch redeneren en uitstekende palpatievaardigheden vormen de basis van onze behandelingen”.

In de praktijk merkt Thijs dat klanten vaak getriggerd worden om een afspraak bij hem te maken, omdat hij werkt met topsporters. Hij vindt echter dat de topsport niet centraal moet staan. Zijn klanten moeten komen, omdat ze een goede en effectieve behandeling willen en niet omdat hij werkt voor topsporters. Thijs: “Wat ons bijzonder maakt, is denk ik de persoonlijke aandacht die wij voor de cliënt hebben. De persoon staat altijd centraal. Alleen al door goed te luisteren kun je al veel bereiken. Wij proberen altijd een antwoord te vinden op de vraag waarom er een klacht optreedt. Door de oorzaken aan te pakken, blijven de gevolgen immers te overzien”.

Samenwerking

Samenwerking is natuurlijk van groot belang. Zo werkt Thijs nauw samen met de fysiotherapeuten van LV Fysiotherapie in IJsselstein, in het bijzonder met John la Brie en Justine Verzijlbergen. Daarnaast heeft Thijs goede contacten met diverse sportartsen, een diëtist, en diverse trainers. “Zo kunnen we onze klanten doorsturen naar een deskundige partner als wij ze niet verder kunnen helpen. Ook als ik voordat ik een behandeling start een “niet pluis” gevoel heb, stuur ik mensen door, bijvoorbeeld naar de sportarts. De klant belt dan zelf naar de sportarts en deze houdt mij van het verdere beloop op de hoogte. Omgekeerd krijg ik ook sporters op verwijzing van een sportarts. Ik vind het super om zo samen te werken!”

Tenslotte

Bij Thijs Geurts kan je terecht als topsporter, maar ook als je jouw sport meer recreatief beoefent. Je kunt altijd rekenen op een effectieve behandeling helemaal op maat voor jou. Samen met zijn medewerkers Hannelore, Marion, Gerard en Gerrit, gaat hij de komende jaren enthousiast verder met het uitbreiden en door ontwikkelen van zijn praktijk.
Masseurs Netwerk Nederland wenst Thijs veel succes in de toekomst!
Meer informatie en afspraken: www.sportandhealthcare.nl

Ook met een interview in deze rubriek? Neem dan contact op met de redactie.