In haar mooie nieuwe praktijk is fysiotherapeute Priscilla sinds november 2018 actief. Ze hanteert diverse methoden, zoals massagetherapie, mindfulness, fysiotherapie en life coaching. Het nieuwe logo dat Priscilla heeft laten maken geeft precies aan waar ze voor staat en wat klanten van haar mogen verwachten. Priscilla: “In het logo zie je een zittend persoon, die centraal staat en rust uitstraalt. Ik wil met het logo ook graag de verbinding weergeven tussen body en mind. Dit is voor mij heel belangrijk als uitgangspunt in de (holistische) benadering van mijn cliënten en om zo een duurzaam behandelresultaat te bereiken”.

Just Relax!

Inleiding

Toen Priscilla 14 jaar oud was speelde ze zeer fanatiek korfbal bij korfbalvereniging Springfield in Hoeven. Destijds raakte zij geblesseerd aan haar knie en kwam onder behandeling bij de plaatselijke fysiotherapeut. “Hij zorgde ervoor dat mijn knieklachten verdwenen en ik weer snel kon gaan sporten. Dit vond ik toen zo mooi, dat ik vanaf dat moment ook fysiotherapeut wilde worden om anderen ook van hun klachten af te kunnen helpen”.

Priscilla maakte op de middelbare school een bewuste keuze voor het profiel Natuur en gezondheid om zo de instroom naar de opleiding Fysiotherapie mogelijk te maken. Zo begon ze in 2008 met de opleiding Fysiotherapie bij Thim van der Laan. In de opleiding bestaat ook de mogelijkheid tot het behalen van het certificaat Sportmassage. Na het behalen hiervan in 2009 is ze gaan werken bij wellnesscentrum Trivium in Etten-Leur. Hier maakte ze kennis met diverse massagemethoden, zoals Ontspanningsmassage, Hotstonemassage en diverse vormen van Wellnessmassage. “Ik was direct gegrepen door het massagevirus en heb daarom in 2010 mijn massagepraktijk ("Massagepraktijk Pris") opgericht. Na het afronden van mijn opleiding Fysiotherapie in 2012 heb ik me verder geschoold in de psychogeriatrie en mindfulness. Op dit moment ben ik bezig met een opleiding Life-Coach en recentelijk heb ik de Resetmethode geleerd”.

Van massagepraktijk Pris naar Praktijk Just Relax

Vanaf 2012 was Priscilla direct werkzaam in de eerste en tweede lijn als fysiotherapeut en zoals gezegd vanaf 2010 met haar massagepraktijk Pris. “Ik heb met heel veel plezier mijn werk als fysiotherapeut kunnen doen. Omdat het echter in mijn massagepraktijk ook steeds drukker werd, heb ik in november 2018 de balans voor mezelf opgemaakt en goed nagedacht wat ik zelf nu graag zou willen”. Priscilla constateerde dat ze heel erg graag tijd wil nemen voor haar klanten en dat ze hen graag wil helpen aan een duurzame, blijvende oplossing van hun klachten. Als fysiotherapeut had ze vaak onvoldoende tijd voor haar cliënten om hen echt goed te kunnen helpen. “Heel veel patiënten hebben stress gerelateerde klachten. Als fysio kon ik dan wel het gevolg ervan wegnemen, zoals bijvoorbeeld lage rug, schouder- en nekklachten, maar kon ik eigenlijk niet werken aan de oorzaak, waardoor de klachten ook vaak terugkwamen. Dat voelde voor mij onbevredigend”.

In haar praktijk werkt ze momenteel al 20-25 uur. Vrijwel volledig overdag onder schooltijd van haar kinderen. Op dinsdagavond is Priscilla ook beschikbaar voor klanten die overdag door de week geen tijd hebben.

Priscilla heeft zich in het bijzonder gespecialiseerd op het gebied van stress. Ze merkt dat men vaak pas aan de bel trekt als het te laat is. Priscilla: “Heb je regelmatig hoofdpijn, heb je concentratieproblemen, weet je niet goed hoe je om moet gaan met de alle drukte van werk en privé, denk dan eens aan mogelijke signalen van stress en burn-out. Ik heb veel handvatten om mijn cliënten hiermee te helpen”.

Persoonlijke aandacht

“Mijn uitgangspunt is dat iedereen uniek is en zijn of haar eigen “verhaal” heeft. Bij mij mag iedereen zijn wie hij is. Ik creëer in mijn behandelingen een veilige omgeving.” Priscilla werkt vanuit haar gevoel en neemt ruim tijd voor haar cliënten. In haar praktijk zorgt ze voor een ontspannen sfeer, o.a. door het gebruik van specifieke geuren. Ze hoort vaak van haar klanten terug dat ze dat prettig vinden. Priscilla: “Ik bied graag een luisterend oor en cliënten voelen zich bij mij snel op hun gemak.  Ik wil er voor zorgen dat iemand zijn eigen beslissingen neemt en uiteindelijk een deel van de klachten zelf oplost. Daarnaast geef ik soms net even dat duwtje wat het lichaam of de persoon nodig heeft om van de klachten af te komen”.

Behandeling

Haar behandelingen zijn steeds anders en afhankelijk van de specifieke situatie van haar cliënt. Priscilla maakt gebruik van al haar vaardigheden en maakt daar een passende “mix” van. Dit alles om een optimaal behandelresultaat te bereiken. Mindfulness, gesprekstechnieken, fysiotherapeutische technieken en massagetherapie, alles wordt op een passende manier toegepast ten dienste van de cliënt. “In mijn massages combineer ik alle technieken die ik heb geleerd op mijn eigen manier. Elke massage die ik geef is daarom echt maatwerk en helemaal aangepast aan mijn cliënt voor dat moment”. Mijn klanten hebben zoveel baat bij massage, echt geweldig! Eigenlijk zou massage ter preventie standaard vergoed moeten worden door de ziektekostenverzekeraar!” Nu is dat in Nederland natuurlijk helaas niet het geval, preventieve massages moeten nog door iedereen zelf worden betaald. De behandelingen van Priscilla die ze geeft als natuurgeneeskundig therapeut (Priscilla is aangesloten bij de BATC) worden deels wel vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Tenslotte

Priscilla wil zich de komende jaren verder gaan verdiepen op psychosociaal vlak en in de kinesiologie. Met haar specifieke kennis, opleiding en ervaring zal zij zich elke dag weer volledig inzetten voor haar klanten. Masseurs Netwerk Nederland wenst Priscilla heel veel succes in haar nieuwe massagepraktijk.

Meer informatie en afspraken:

www.praktijkjustrelax.nl

Ook met uw massagepraktijk in deze rubriek? Neem dan contact met ons op.