You have one life, live it!

Als je in Den Bosch op zoek bent naar een sportmasseur via Google, dan is één ding zeker, dan kom je uit bij Marcel de Rooij van MDR Sportmassage. Behalve als sportmasseur is Marcel ook fanatiek hardloper en gekwalificeerd hardlooptrainer. Marcel werkt vanuit huis parttime als sportmasseur en ziet zijn praktijk steeds maar verder groeien. Inmiddels heeft hij al meer dan 200 vaste klanten in zijn bestand.
Marcel: "Ja, dat gaat eigenlijk vanzelf. Ik maak vrijwel geen reclame en adverteer bijna nooit. Mijn praktijk groeit gestaag. Ik ben al wat minder gaan werken om het allemaal te kunnen bolwerken".

MDR Sportmassage

Marcel is 46 jaar en geboren en getogen in den Bosch. Na zijn studie MBO Elektronica werkt hij al weer vele jaren met plezier als desk manager bij een gerenommeerde fabrikant van printers en printoplossingen. Als fanatiek hardloper behaalde hij in 2013 zijn diploma hardlooptrainer. Omdat hij een nieuwe uitdaging zocht naast zijn werk volgde in 2015 de opleiding sportmassage. Zijn interesse ligt in het bijzonder bij blessures, hoe deze te voorkomen en te behandelen. Marcel: “vanaf de eerste les wist ik dat dit precies was wat ik wilde, het voelde voor mij als thuiskomen”.
Daarna ging het hard. Marcel startte direct zijn eigen praktijk aan huis en volgde fanatiek nascholingen. Op dit moment volgt hij o.a. de opleiding Sportzorgmasseur, waarmee hij zich kan inschrijven in het SCAS register, een vermelding op Sportzorg.nl kan krijgen en de behandelingen via zorgverzekeraars (deels) vergoed worden.
“Als ik iets doe, dan ga ik er ook echt voor. Ik heb mijn praktijkruimte direct professioneel ingericht. Met o.a. een airco en een professionele hoog-laag bank. Maar het belangrijkste vind ik het om mijn klanten echt te helpen en zo goed mogelijk aan te sluiten bij hun zorgvraag. Daar haal ik veel voldoening uit. Zeg maar: ontspanning door inspanning!“

In de praktijk van Marcel komen zowel sporters als niet-sporters. Niet sporters komen vooral met rug- en schouderklachten. Hardlopers, wielrenners en golfers weten inmiddels de weg wel te vinden naar de Doornikstraat in Den Bosch. Momenteel kunnen klanten bij hem terecht op de maandag- en woensdagavond en vrijdag en zaterdag de hele dag. Maar mochten zijn klanten op zondag een acuut probleem hebben, dan kunnen ze hem altijd bellen. In de toekomst zullen de openingstijden nog verder worden uitgebreid, aldus Marcel.

Website

Marcel vindt een goede website van groot belang en heeft daar veel tijd in gestoken. “Ik heb de site zelf gemaakt en probeer er echt iets moois van te maken. Maar, het moet natuurlijk vooral informatief en functioneel zijn”.

Op zijn website vind je o.a. een blog. Regelmatig schrijft Marcel stukjes, voor elk wat wils. Hij sluit aan bij wat hij hoort van zijn klanten, wat speelt in de actualiteit en waarover hij leest in tijdschriften. Zo verschenen dit jaar o.a. blogs over “Pijn in de benen, wat doe je eraan”, “Hardlopen tijdens de Ramadan” en “De 20 beste voedingsproducten voor oudere sporters”.
Ook vind je op zijn site een webshop, waarin hij aan zijn klanten speciale voedingsproducten aanbiedt en sportbalsem. Marcel is enthousiast over deze producten en heeft er zelf ervaring mee. Zo gebruikt hij de voedingsproducten zelf als hardloper. “Ze zijn lekker en prettig bij de inname”. Met de sportbalsem in combinatie met de bijbehorende massageolie biedt hij, naast de reguliere behandelingen, massages aan voor nog meer dieptewerking en sneller herstel.

Klanten kunnen na een behandeling een beoordeling geven op zijn website. 10 Klanten hebben daar al gebruik van gemaakt. Zo meldt klant Monique: “Nu 2 behandelingen gehad en zeer tevreden over de kundigheid van je behandelingen en het meedenken met je cliënt”. Marcel: “Ik vind het natuurlijk erg fijn als mijn klanten mij positief beoordelen, voor hen doe ik het tenslotte. Wat is het mooi als mijn klanten de positieve effecten ervaren van mijn massagebehandelingen”.

Events

Marcel is als sportmasseur o.a. betrokken bij Giro di Kika. Evenals andere masseurs biedt hij hiervoor belangeloos zijn diensten aan. Kika (= Kinderen Kankervrij) is natuurlijk een ongelofelijk goed doel. In 2017 was Marcel daar voor de eerste keer actief. Marcel: “Ook in 2018 wil ik mij graag weer inzetten voor dit fantastische doel. 2017 Was een groot succes met een ontzettend mooi bedrag dat is opgehaald. Daar moet de 2018 editie over heen gaan”.

Bij trainingsweekenden van groepsaccomodatie Le Mont Saint Jacques in de Ardennen (omgeving Stavelot – Coo) gaat Marcel, zelf actief trailrunner, mee als sportmasseur. Hij kan zo de hardlopers ondersteunen met Sportmassage en Verzorging. De lopers maken maar wat graag gebruik van zijn massage- en tapebehandelingen!

Samenwerking

Marcel zoekt als professionele sportmasseur actief de samenwerking met andere zorgverleners. Zo heeft hij bijvoorbeeld een goed contact met oefentherapeut Annemarie Wolfert van Oefentherapie Mensendieck Den Bosch West. Over en weer sturen Marcel en Annemarie klanten door. Ze informeren elkaar telefonisch en per e-mail over hun bevindingen en behandelingen.
Op de atletiekvereniging Prins Hendrik heeft hij contacten met de medische commissie, waaronder Fysiotherapie Kortbeek.
“In de toekomst wil ik nog wel wat meer gaan samenwerken met fysio’s en andere zorgverleners in de buurt. Daar ga ik mijn best voor doen".

Tenslotte

Marcel is een heel gedreven masseur, enthousiast, gemakkelijk benaderbaar en staat altijd klaar voor zijn cliënten. Zijn persoonlijkheid en vakkennis zorgen ervoor dat zijn massagepraktijk snel groeit. Zijn klanten kunnen er zeker van zijn dat ze bij hem goede zorg krijgen, mede gelet op het feit dat hij zich steeds verder blijft ontwikkelen. Nog even, dan is Marcel officieel sportzorgmasseur. Zijn volgende scholingen APS therapie en Fysische Vaattherapie Bemer staan alweer in de planning!
MNN wenst Marcel veel succes in de toekomst met het verder uitbouwen van zijn massagepraktijk!

Meer informatie en afspraken: www.mdr-sportmassage.nl