In 2012 werd Jasper besmet met het “massagevirus” . Hij is fulltime actief als masseur en helpt zijn cliënten bij zowel fysieke als emotionele klachten. Vanuit een holistische benadering en met volle aandacht stemt hij zijn behandelingen af op de specifieke behoefte van zijn klanten op dat moment. Met als belangrijkste doel hen weer in hun kracht te zetten en te laten stralen!

Aandacht werkt!

Inleiding

Na een cursus intuïtieve ontwikkeling, ongeveer 7 jaar geleden, stelde Jasper zich de vraag wat hij eigenlijk echt wilde met zijn leven. Hij werkte op dat moment in de zorg en schoolde mensen om door ze te leren werken met computerprogramma’s. Hij besprak het met zijn vrouw, keek haar aan en zei: “ik word masseur”.
Jasper: “Ik ging even googlen en kwam al snel uit bij een opleiding Integrale Massage van Positive Touch. Deze opleiding heeft een holistische benadering. Voor mij is de hele mens en het gevoel (vandaar de naam van mijn praktijk “The Feeling”) heel belangrijk. In de opleiding van een half jaar kwamen vakken aan de orde als omgaan met energie, Oosterse en Westerse Massagetechnieken en bedrijfsvoering.

Als snel na de opleiding is Jasper gestart met zijn eigen praktijk. “Ik heb in het begin vanuit huis gewerkt en ook in een Sauna. Daar heb ik 2 jaar gewerkt tussen de 10-15 uur per week en heb daar heel veel van geleerd”.

Jasper: “Ik hoorde van mijn cliënten dat zij vonden dat ik heel goed masseerde. Dat was erg fijn om te horen, omdat ik met massage graag mensen wil helpen. Ik wil me graag inleven in de ander en door de massage als het ware te voelen waar de “problemen” zich in het lichaam van mijn cliënt manifesteren”.

Zijn massagepraktijk heeft zich de afgelopen jaren steeds verder uitgebreid en sinds kort werkt Jasper fulltime. “Ik kan mijn werktijden mooi om het werk van mijn vrouw inplannen en zo ook voldoende aandacht geven aan mijn 2 kinderen van net 6 maanden en 4 jaar”.

Ondernemer

Jasper bruist altijd van de ideeën en doet van alles om mensen te laten ervaren wat hij voor hen kan betekenen. Zo heeft hij gewerkt op verschillende festivals, zoals het Goes puur natuur festival en de Sonsbeek theater avenue. Maar hij masseerde ook op een camping en tijdens de vierdaagse. De wandelaars van VGZ waren maar wat blij met zijn massagekwaliteiten! Ook bracht hij mede masseurs bij elkaar voor uitwisseling van kennis en vaardigheden en nodigde hij bij dergelijke bijeenkomsten daar een interessante spreker voor uit. Zij nieuwste project is The Feeling @The office en de Binnenbron.

In zijn project The Feeling @ The Office wil hij medewerkers van bedrijven “een moment van aandacht en contact als ontspannende onderbreking van de werkdag” geven. Hij geeft professionele ontspanningsmassages, waardoor de waarmee de werksfeer en de gezondheid van de medewerkers worden bevorderd binnen het bedrijf.

Zijn meest recente project is “de Binnenbron”. Het bestaat uit speciale Mini-retraites die hij organiseert samen met zijn zus Britte.

Deelnemers krijgen een zorgvuldig samengesteld programma aangeboden bestaande uit massage, yoga, meditatie en mindfullness. Jasper: “de dagen zijn vooral bedoeld om uit je hoofd en in je lijf te komen. Je komt als het ware op adem door te vertragen en te verstillen. Als je naar je kern gaat, je Binnenbron, dan vind je een overvloed aan rust, levendigheid, energie, vreugde en inspiratie”.

Bijzondere locatie

Jasper wilde graag masseren op een locatie in een omgeving die echt een bijdrage zou kunnen leveren aan zijn massagebehandelingen. In een mooie guesthouse in de bossen van Renkum (gelegen tussen Wageningen en Arnhem) kunnen zijn klanten tijdens de massages helemaal ontspannen en tot rust komen. Tajna, een van zijn klanten zegt het zo: “ Sinds hij verplaatst is naar zijn nieuwe locatie is deze ontspanning nog veel meer aanwezig. Een massage krijgen in een bijzondere bosrijke omgeving waar de paarden langslopen tijdens de massage is echt heel erg speciaal! Je hebt echt het gevoel dat je even een uurtje weg bent van alles, heerlijk! “

Zorg voor mensen

De aandacht en betrokkenheid die Jasper heeft komt ook naar voren in zijn werk voor mensen met een fysieke en/of verstandelijke beperking, zeer dankbaar werk. Zo masseert hij al 4 jaar 1 avond in de week op een woonzorgboerderij, waar mensen leven met 24 uurs zorg. Zijn werk en positieve resultaten hebben inmiddels de aandacht van het management getrokken, waardoor er binnenkort mogelijk meer mensen van een massage kunnen genieten. Jasper: “deze organisatie heeft als visie om te denken in mogelijkheden en echt het verschil te maken voor de haar toevertrouwde mensen. Ik heb precies hetzelfde en richt mijn aandacht graag op het zoeken naar oplossingen voor mijn klanten”.

Zijn zorg en aandacht voor mensen blijkt ook uit de mooie reacties die hij krijgt van zijn klanten. Zo schrijft een van zijn klanten:

“Jasper luistert en neemt je serieus. Hij dringt je niks op, maar vertelt wel eerlijk wat hij voelt bij je tijdens de massage en past de massage daarop aan. Een combinatie tussen lichaam en geest. Er komt veel los maar Jasper blijft aandacht voor je houden en helpt je waar nodig. Nu ga ik eens in de paar weken voor een massage. Ik ben me steeds beter gaan voelen. Ik merkte ook dat de rugklachten die ik altijd had sterk verminderd zijn. Jasper is een prettige persoonlijkheid met echte aandacht voor jou”.

Uit de andere reacties komt ook steeds weer terug de goede sfeer, de aandacht, de toewijding, de integere manier van masseren en het relaxte gevoel dat zijn klanten hebben mogen ervaren na afloop van de massagebehandelingen.

Tenslotte

Jasper wil zich het komende jaar verder ontwikkelen door een opleiding Leefstijlcoach te gaan volgen. Zo kan hij zich nog meer richten op het coachen van mensen en kunnen nieuwe klanten hem nog makkelijker vinden voor een massagebehandeling.

Masseurs Netwerk Nederland wenst Jasper heel veel succes in zijn praktijk en wij verwachten de komende jaren van hem, als masseur ondernemer bij uitstek, nog vele verrassende nieuwe projecten!

Meer informatie en afspraken:

https://www.praktijkthefeeling.nl/

Ook met uw massagepraktijk in deze rubriek? Neem dan contact met ons op.