Massage een luxe? Helemaal niet, massage is juist een noodzaak!
Volgende maand bestaat HDV- Sportmassage 5 jaar. Begonnen vanuit huis in Voorschoten en op diverse andere lokaties, zoals in een sportschool en bij Massage Collectief Leiden, is hij nu sinds maart van dit jaar gevestigd in een verzamelpraktijk met een fysiotherapeut en een natuurgeneeskundig therapeut.
Henry: “Massage is voor iedereen een absolute noodzaak. Ik zie in mijn praktijk wat massage kan doen voor mijn cliënten en gun het daarom iedereen van harte! Ik vind het fantastisch om te zien hoe ik met mijn massagebehandelingen mensen verder kan helpen!

HDV Sportmassage

We treffen Henry de Vrij in zijn mooie massagepraktijk hartje Voorschoten aan de Prins Bernhardlaan. Hij is gevestigd in Bekken advies centrum Gonneke Dubbeling. Henry zit hier sinds 1 maart 2016 en maakt een stormachtige ontwikkeling door in zijn praktijk.

Historie

Van huis uit is Henry kok. Als zodanig heeft hij tot 2014 gewerkt bij Rivierduinen, een organisatie voor Geestelijke Gezondheidszorg in Zuid-Holland. Vanwege de reorganisatie kreeg hij de gelegenheid om een omscholingstraject te volgen. Daar is hij zijn oude werkgever nog heel dankbaar voor.
Henry: “ik heb mijn droom mede dankzij hen waar kunnen maken. Toen ik vroeger veel aan fitness deed, ging ik wekelijks al naar de sportmasseur. Ik vond het mooi om te zien hoe een sportmasseur actief was bij een sportvereniging “langs de lijn” en zo de sporters kon helpen met sportmassage en sportverzorging”. En nu mag ik het zelf doen, echt geweldig!”

Opleidingen

Henry is begonnen met de opleiding sportmassage voor het officiële ACE diploma. De opleiding sportmassage is een pittige opleiding, waar je echt je best voor moet doen om uiteindelijk het felbegeerde diploma Sportmassage te behalen. Daarna volgde hij onder meer de officiële cursus kinesiotaping, triggerpointtherapie, stoelmassage, hotstonemassage, spierbalans-, lymfe- en segmentale therapie.

Op zijn verlanglijstje staat binnenkort de opleiding Physical Performance Trainer in Zwolle. Hiermee kan hij bij voetbalvereniging Voorschoten ’97 sporters nog beter begeleiden bij herstel na blessures in nauw overleg met de technische en de paramedische staf. In deze opleiding gaat hij onder meer les krijgen van sportfysiotherapeut Marsha Westerhof. Marsha begeleidt o.a. Dafne Schippers, de wereldkampioene sprint op de 200 meter.
Henry combineert al zijn kennis en ervaring in zijn behandelingen. Hij neemt uitgebreid de tijd voor en geeft aandacht aan zijn cliënten en dat wordt gewaardeerd. Henry: “ mijn klanten vinden het heel fijn dat ik hen goed uitleg wat ik voor behandeling wil doen en welke doelen we samen willen bereiken”.
Veel van de klanten van Henry komen bij hem via mond tot mond reclame. Zo heeft hij op dit moment via 1 tevreden klant de hele familie en schoonfamilie in zijn klantenbestand!

Samenwerking

Henry onderschrijft het belang van goede samenwerking met andere zorgverleners in Voorschoten om zo zijn klanten optimaal te kunnen helpen. “Ik probeer altijd kritisch te zijn op wat ik kan en mag doen”. “Daarom werk ik ook samen met Dokter Lonq de Jong die een pijnpoli heeft in Voorschoten. En binnen Voorschoten ’97 met fysiotherapeut Erik Pot van de bekende fysiotherapiepraktijk Paulides.

Deze praktijk ondersteunt veel sportverenigingen in de regio, zoals onder meer de eredivisie club basketball Zorg en Zekerheid Leiden”.
Binnen Massageteam4U is hij ook volop actief bij sportevenementen om daar op vrijwillige basis de sporters te ondersteunen bij hun sportprestatie. “Zondag was ik nog met mij mede sportmasseurs actief in de schaatshal in Leiden om de meer dan honderd schaatsers die de 1000 rondjes van leiden reden voor het goede doel”. En samen met mijn collegae kijk ik al weer uit naar de marathon in Leiden, dat is echt fantastisch”!

Tenslotte

Het is bijzonder om te zien hoe Henry zijn droom om als zelfstandig gevestigd sportmasseur te werken en daar zijn beroep van te maken, heeft gerealiseerd. Van kok naar sportmasseur, wat een mooi verhaal. In het bijzonder als je ziet dat het vak van sportmasseur zo goed bij hem past. Zijn vaste klanten kunnen nog een leuke actie van Henry verwachten in het kader van het 5-jarig bestaan.


Masseurs Netwerk Nederland wenst Henry heel veel succes de komende jaren in het verder uitbreiden van zijn massagepraktijk!

Meer informatie en afspraken:
www.hdv-sportmassage.nl

Dit artikel is een vervolg op de serie “Op bezoek bij”.
Ook met uw massagepraktijk in deze rubriek? Neem dan contact met ons op.