In 2007 besloot Fred om de opleiding Sportmassage te volgen. Dit op aanraden van zijn Kung Fu leraar. Hij vertelde Fred dat kennis van het menselijk lichaam nuttig zou zijn voor de gevechtstechnieken en de Chinese Geneeswijze die hij uitvoerde en onderrichte in zijn sportschool. Sinds augustus dit jaar is Fred parttime actief als masseur en wil hij mensen helpen met massage om hen te helpen fit te blijven en blessures te voorkomen.

Geen woorden maar daden!

Inleiding

Wij spreken met Fred in zijn nieuw ingerichte massageruimte in zijn ruime en fraaie appartement in Voorschoten. Hij is inmiddels 2 maanden part-time actief met zijn eigen praktijk "Sportmassage Verkuil". Maar vergis je niet: zijn ervaring met massage en verzorging is heel divers. Zo is Fred al diverse jaren actief als assistent bij een opleiding Sportmassage en is hij examinator sportmassage bij ACE examens. Bovendien is hij de drijvende kracht achter Massageteam4U. Maar alles is begonnen met zijn rol als sportmasseur / verzorger bij VV UDO uit Oegstgeest.

Van VV Udo naar FC Oegstgeest

Fred ging als klein jochie met zijn vader mee naar de toenmalige voetbalvereniging VV UDO in Oegstgeest. Inmiddels is UDO in 2018 gefuseerd met VV Oegstgeest tot FC Oegstgeest. Eigenlijk heeft Fred, verrassend genoeg niks met voetbal. Maar toen hij na zijn opleiding Sportmassage in 2008 door UDO werd gevraagd om tijdelijk de sportmasseur van het tweede herenteam te vervangen, zei hij geen nee! Fred: "inmiddels zijn we 11 jaar verder en ben ik nog steeds en met veel plezier masseur / verzorger van het tweede. Het is heel mooi werk en het geeft me heel veel voldoening. Ik vind het heel mooi werk en vindt het fijn en leuk om me zo in te kunnen zetten voor hen". Dat zijn werk voor "het tweede" zeer wordt gewaardeerd, blijkt wel uit het fraaie doek dat hij kreeg van "zijn jongens" toen UDO fuseerde met Oegstgeest.

Fred is 2 avonden in de week en op de wedstrijddag (zaterdag) aanwezig op de club en beschikbaar voor de leden. Voor de training behandelt hij ook veel jeugdspelers naast de spelers van de selectie. Op donderdagavond werkt hij samen met een collega masseur / verzorger. Zo behandelt hij per avond wel 10-15 spelers. Hij gaat echt altijd mee naar de wedstrijden en slaat eigenlijk nooit een wedstrijd over. Als het nodig is, gelukkig niet zo vaak, dan gaat hij met een speler die dat nodig heeft, mee naar het ziekenhuis als er sprake is van een (ernstige) acute blessure.

Sportmassage Verkuil

Fred wil in zijn praktijk het verschil kunnen maken voor zijn klanten door hen te helpen fit te blijven met massage. "In mijn praktijk wil ik de tijd hebben voor mijn klanten en hen uitgebreid preventief behandelen", aldus Fred. Zijn klanten vertellen hem dat hij een goed gevoel heeft voor het vaststellen van de oorzaak van het probleem. Fred: "vanuit mijn werk bij defensie (hij is technisch manager en beheert de NH90 helikopter) ben ik de hele dag bezig met het opsporen van oorzaken van problemen. Deze ervaring kan ik dus ook goed gebruiken voor mijn klanten in mijn massagepraktijk".

Hij heeft in het bijzonder veel kennis en ervaring opgedaan in de behandeling van klachten aan de hamstrings en de heupadductoren. Fred: "deze klachten hebben vaak hun oorzaak in de bekken- / onderrugregio. Voor deze problematiek heb ik veel aanvullende cursussen gedaan en heb ik bovendien veel geleerd van een fysiotherapeut met wie ik heb samengewerkt. Van hem heb ik veel praktische tips en trics gekregen om gewrichtsmobilisaties van rug en bekken op een rustige en verantwoorde manier in te zetten in mijn behandeling. Natuurlijk ben ik geen arts / fysio en zal ik, als ik iets niet vertrouw en mij niet bekwaam voel om te behandelen, mijn klanten altijd doorverwijzen naar een deskundige zorgprofessional".

Fred maakt in zijn praktijk ook gebruik van Bemer Fysische Vaattherapie, een mooie aanvullende behandelmethode voor het verbeteren van de microcirculatie. Fysische vaattherapie ondersteunt de belangrijkste regelmechanismen van het lichaam op het gebied van preventie- en herstelprocessen. Zo draagt fysische vaattherapie o.a. bij aan het verbeteren van de zuurstofvoorziening van organen en weefsel, het ondersteunen van wondgenezing en sportblessures, het stimuleren van lichamelijke en geestelijke prestaties, het beperken van de hersteltijd na het sporten, het bevorderen van de afvoer van afvalstoffen en het ondersteunen van pijnbestrijding.

"Bemer kan zowel preventief als curatief worden ingezet. Deze methode sluit mooi aan bij de visie die ik heb voor mijn massagepraktijk. Ik wil het liefst namelijk sporters behandelen die massage en hun gezondheid op hun checklist hebben staan. Daarom heb ik het checkmark ook in mijn logo opgenomen.

Massageteam4U

Bij Massageteam4U regelt Fred alle aanmeldingen die binnenkomen voor de inzet van het massageteam bij (sport)evenementen. Ook zorgt hij voor de inkoop van de materialen, zodat er altijd voldoende voorraad is. Fred draait het massageteam in nauwe samenwerking met Joost Mentink van MSP Opleidingen. Fred: "de samenwerking werkt prima zo. Joost legt de eerste contacten met de organisatoren van de evenementen en faciliteert vanuit MSP Opleidingen het team. Ik zorg ervoor dat er voldoende masseurs zijn en dat de inzet van de masseurs soepel verloopt. En als het even kan, dan ben ik er ook zelf bij als masseur". Massageteam4U verzorgt o.a. de massage bij evenementen als de marathon van Leiden, de beachdag van huisartsen, de Vlietloop, de triathlon van Leiderdorp, de Ringvaart roei regatta en de omloop Tom Schouten.

"Er komen steeds weer nieuwe, leuke events bij. Zo waren we afgelopen maand bij een mooi nieuw event Workout@Sea in grand hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Dit event werd gehouden voor Spieren voor Spieren. Erg leuk! En.... mocht je mee willen doen aan het team dan ben je van harte welkom, dus bij deze zijn alle sport- en wellnessmasseurs uitgenodigd".

Tenslotte

Fred gaat zich de komende periode richten op het verder ontwikkelen van zijn massagepraktijk in Voorschoten. Zijn ervaring van meer dan 11 jaar als sportmasseur / verzorger is hiervoor een hele goede basis.

Masseurs Netwerk Nederland wenst Fred heel veel succes in zijn praktijk. Zijn (toekomstige) klanten zijn bij hem in goede handen! Zij zullen ervaren dat Fred ver gaat om zijn klanten zo goed mogelijk te helpen.

Meer informatie en afspraken:

https://sportmassageverkuil.nl/

Ook met uw massagepraktijk in deze rubriek? Neem dan contact met ons op.