Toen Esther in 2010 tegen een burn-out aan zat en zich liet masseren, had ze nooit kunnen vermoeden dat zij nu met haar massages mensen helpt. Ze heeft haar massagepraktijk “R.O.E.P. Massage” genoemd, wat staat voor Rust, Ontspanning, Energie en Productiviteit. Esther werkt fulltime en met veel enthousiasme in haar praktijk aan huis.

Ik vind iedereen belangrijk en ik gun iedereen de weldaad van een massage!

Inleiding

Esther heeft ruim 30 jaar gewerkt als administratief medewerkster bij de HEMA. In een hele drukke periode ging het mis en kreeg ze burn-out gerelateerde klachten. Ze liet zich masseren en dat hielp haar fantastisch. “Toen ik me een paar jaar later weer eens liet masseren, kwam de gedachte bij me op om zelf te leren masseren. Zo gezegd, zo gedaan, binnen de kortste keren had ik me aangemeld voor een opleiding wellnessmassage bij mij in de regio. Ik was gelijk verkocht, ik vond het geweldig om ook te leren masseren”.

Esther: “Mijn drijfveer is om mensen te laten ervaren hoe weldadig een massage kan zijn. Afgelopen zaterdag bijvoorbeeld had ik een nieuwe klant. Hij was gestuurd door zijn vrouw. Ze vond haar man een beetje te gestrest, en maakte een afspraak voor hem bij mij. Na de behandeling zat hij beter in zijn vel en kon ik aan zijn gezicht zien dat hij veel meer ontspannen was. En, hij heeft nu zelf gelijk een nieuwe afspraak gemaakt!”

De behandelingen van Esther worden niet vergoed, maar daar heeft ze met haar bloeiende praktijk geen last van. “Ik wil dat ook niet. Ik wil helemaal geen rompslomp met allerlei verzekeraars en beroepsorganisaties. Die heb ik helemaal niet nodig. Als mijn klanten maar tevreden zijn en terug komen”, aldus Esther.

Praktijk

Toen ze in 2015 klaar was met de opleiding is Esther gelijk begonnen met een praktijk. Eerst op zolder, waar een kamertje werd ingericht en niet veel later in de garage naast haar huis: een prachtige, heel professionele ruimte.

Esther: “in het begin had ik al vrij snel wat klanten en dat is de laatste jaren alleen maar meer geworden. Ik heb een mooi klantenbestand met klanten die regelmatig terugkomen voor een massage”. In haar praktijk begint ze om 12 uur ’s-ochtends en werkt ze door tot de laatste afspraak ’s avonds tot half tien. “In de ochtend houd ik tijd voor mezelf. Ik ga dan lekker wandelen met de hond of ik ga naar de sportschool voor een lesje Yoga of Pilates of gewoon zelf wat fitnessen”, aldus Esther.
Haar massages duren meestal een uur, een half uur doet ze liever niet. Tussen de afspraken in houdt Esther een uur vrij. Zo heeft ze ruim de tijd voor een gesprekje met haar klant na afloop van de massagebehandeling en om zich weer goed voor te bereiden op haar volgende klant.
Mensen voelen zich snel op hun gemak bij mij, zegt Esther. “Mijn gevoel zegt me dat, ze nemen me snel in vertrouwen en vertellen me persoonlijke dingen. Niet tijdens de massage zelf, want dan zijn we stil. Behalve natuurlijk als mijn klant dat wil”.

Massagebehandelingen

Op de website van Esther vinden haar klanten een scala van behandelmogelijkheden. Wat te denken van anti-stressmassage, cupping massage, Indiase hoofdmassage, vlindermassage, bindweefselmassage, zwangerschapsmassage, bamboemassage, metamorfosemassage en nog veel meer.

 

“Mijn klanten boeken niet per se een van deze verschillende typen massages. Ik maak meestal een combinatie van massagemethoden en varieer continue. Afhankelijk van de vraag en behoefte van mijn cliënt op dat moment creëer ik een massagebehandeling op maat. Vaak begin ik wel met een magneet, omdat ik hiermee al een behoorlijke goede ontspanning kan bereiken. Voor een wat meer dieper effect maak ik graag gebruik van bamboestokken of cups”, aldus Esther.
Ze merkt op dat ze de laatste tijd steeds meer klanten krijgt specifiek voor zwangerschapsmassage. “De reacties hierop zijn heel positief. Sommige vrouwen komen zo’n beetje halverwege de zwangerschap, anderen pas op het laatste moment vanaf zo’n 36 weken. Esther hoort van haar van dat ze minder last hebben van zogenaamde “restless legs” en dat ze beter kunnen slapen. “Meestal boeken ze iedere week een behandeling en merken ze zo dat ze direct voordeel hebben van mijn massages”.

Toekomst

Voor de komend jaren zal Esther zich verder blijven ontwikkelen. Ze kiest daarbij vooral voor de meer ontspanning en wellness gerichte massagemethoden. “Ik heb heel veel zin in een cursus Meridianenleer en een cursus Warm water kussen massage. Dat kan ik dan ook weer inbouwen in mijn massagebehandelingen. Ik ben ook lid van Masseurs Netwerk Nederland, het platform voor professionele masseurs. Hiermee krijg ik o.a. toegang tot webinars, netwerkbijeenkomsten en nog veel meer inhoudelijk waardevolle kennis en informatie. Zo maak ik in mijn praktijk bijvoorbeeld gebruik van de cliëntenfolders. Met deze folders kan ik mijn klanten goed informeren over de verschillende mogelijkheden van massage”.

Misschien kiest ze ook wel om iets te gaan doen met lesgeven, zodat ze haar kennis en ervaring kan overdragen. In haar praktijk wil ze lekker doorgaan op de manier zoals het nu gaat. Esther: “ik heb het zo echt super naar mijn zin en ik zou niks anders meer willen. Aan huis werken vind ik heerlijk, lekker geen reistijd en het spaart kosten van het huren van een massageruimte”.

Tenslotte

Esther zou heel graag zien dat massage in Nederland nog veel meer geaccepteerd zou worden en dat meer mensen zich regelmatig laten masseren. Ze geeft als voorbeeld het Oosten, waar kinderen leren masseren van hun moeder of oma, waardoor massage als het ware met de paplepel wordt ingegoten. Ze is ervan overtuigd dat als iedereen regelmatig een massage zou ondergaan, de wereld een stuk relaxter zou zijn!
Door haar sterk invoelend vermogen kan ze telkens weer een massage op maat geven aan haar cliënten. Haar open communicatie staat er borg voor dat haar klanten zich snel bij haar op hun gemak voelen: heel belangrijk, zeker als je je voor het eerst laat masseren.
Masseurs Netwerk Nederland wenst Esther heel veel succes in haar praktijk. Hoe mooi is het als zij de komende jaren vele klanten verder mag helpen met hun welzijn en gezondheid.

Meer informatie en afspraken:

www.estherbroek.nl

Ook met uw massagepraktijk in deze rubriek? Neem dan contact met ons op.