Thaise Yoga massage is een eeuwen oude techniek die is gebaseerd op de Ayurveda en Yoga zoals deze in de streken (waar nu India ligt), werd beoefend.
De massagemethode, als eerste ontwikkeld door de lijfarts van de Buddha, is daarna meer dan 2500 jaar geleden door monniken naar Thailand overgebracht. In de loop der tijd is acupressuur, afkomstig uit de Chinese geneeskunst, aan de Thaise yoga massage toegevoegd.

De massage vindt plaats op een mat op de grond waarbij de gever en de ontvanger gekleed zijn in makkelijk zittende kleding. Bij de massage wordt geen massagelotion gebruikt.

Het is een helende techniek die tegenwoordig niet alleen in tempels maar overal in Thailand wordt beoefend; thuis, op scholen, in ziekenhuizen, etc. We onderscheiden in de Thaise Yogamassage 2 stromingen:

  • de stijl uit noord Thailand, ook bekend als Nuad Bo Rarn
  • de Bangkok- of WAT Po stijl.

De WAT Po stijl is steviger dan de Nuad Bo Rarn en maakt meer gebruik van de ellebogen en knieën. Kenmerkend zijn de stretches (die zowel de gever als ontvanger ondergaan) en het uitoefenen van druk voornamelijk met de handpalm en de duim (acupressuur invloeden).

In de Thaise Yoga massage behandelen we de 10 energielijnen (Sib Sen) om o.a. pijnklachten te verminderen en het immuunsysteem te verbeteren. De therapie is met name geschikt voor mensen die stijf zijn, pijn hebben of vermoeid zijn van overmatig werk of sport.