Inleiding

BEMER, een bedrijf uit Liechtenstein, heeft jarenlang onderzoek gedaan naar het effect van specifieke elektromagnetische velden met een multidimensionaal signaal op de microcirculatie. Dit heeft geresulteerd in de fysische vaattherapie van BEMER. Met deze therapie kan beperkte of gestoorde microcirculatie op effectieve wijze worden gestimuleerd en verbeterd.

bemer 1

Microcirculatie

Ons lichaam bestaat uit ongeveer 80-100 biljoen cellen. Je kunt je voorstellen dat als het met onze cellen goed gaat, het in het algemeen met ons als persoon ook wel goed zal gaan.
Voor de cellen is het zeer belangrijk dat ze goed worden voorzien van zuurstof, voedingsstoffen en bouwstoffen, en dat afvalstoffen en kooldioxide zo goed mogelijk worden afgevoerd.
De bloedsomloop, de slagaderen, aderen en haarvaten zorgen ervoor dat dit mogelijk is.
Het is van belang om de macrocirculatie te onderscheiden van de microcirculatie.
Waar het bij de macrocirculatie in het bijzonder gaat om het transport van het bloed naar de organen, gaat het bij de microcirculatie vooral om de uitwisseling van stoffen, zoals zuurstof, voedingsstoffen, afvalstoffen en kooldioxide.
Wist je dat het vaatstelsel van de microcirculatie ongeveer 75% van de hoeveelheid bloed bevat? En dat de fijnste haarvaten tot 7x dunner zijn dan een menselijke haar?
Het zal duidelijk zijn dat een goed functionerende microcirculatie essentieel is voor een goed werkende stofwisseling op cel niveau.
Het functioneren van de microcirculatie is echter niet alleen mogelijk met de pompwerking van ons hart. Daarom heeft ons lichaam nog een ander ingenieus pompsysteem. Dit systeem noemen we vasomotie. De vasomotie is mogelijk door spiertjes in de vaatwanden voor de haarvatennetwerken.
Als de spiertjes van deze vaatwanden in een optimale conditie zijn, dan trekken ze ongeveer 30x per 10 minuten samen. Een relatief trage contractiefrequentie dus, in vergelijk met onze hartslag.
Als de vasomotie niet goed functioneert, heeft dat directe gevolgen voor de verzorging van onze lichaamscellen.
Helaas hebben veel mensen geen optimale microcirculatie waardoor de lichaamscellen van te weinig zuurstof en voedingsstoffen worden voorzien en bovendien de afvalstoffen en kooldioxide onvoldoende worden afgevoerd.
Met de fysische vaattherapie hebben we nu een methode in handen waar je zelf of als massagetherapeut voor je klanten kan werken aan preventie en een gezond lichaam.

Fysische vaattherapie

De fysische vaattherapie van BEMER is uitgebreid getest op mensen en geeft na 30 dagen 2 maal daags 8 minuten gebruik de volgende effecten:

 • 29% betere doorbloeding van het microvaatstelsel;
 • 31% betere terugstroom van zuurstofarm bloed;
 • 29% hogere zuurstofopname;
 • 27% meer energie in de cellen (ATP).

Fysische vaattherapie ondersteunt de belangrijkste regelmechanismen van het lichaam op het gebied van preventie- en herstelprocessen. Het kan als aanvullende behandelmethode o.a. worden toegepast bij:

 • verbeteren van de zuurstofvoorziening van organen en weefsel;
 • ondersteunen van wondgenezing en sportblessures;
 • ondersteunen van het immuunsysteem;
 • stimuleren van lichamelijke en geestelijke prestaties;
 • beperken van de hersteltijd na het sporten;
 • stimuleren van de aanvoer van voldoende voedingsstoffen naar de betreffende weefselcellen;
 • bevorderen van de afvoer van afvalstoffen;
 • ondersteunen pijnbestrijding bij artrose.

bemer 1a

Waardevolle ondersteuning voor sporters

BEMER vormt een waardevolle ondersteuning zowel voor de amateur- als de professionele sporter. Door de juiste inzet van fysische vaattherapie bij de training / wedstrijd wordt het lichaam beter voorbereid op de sportinspanning. Dan is de training effectiever en wordt het herstel positief beïnvloed.

Meer informatie

Wil je meer weten over fysische vaattherapie van Bemer en wat het voor jezelf en jouw klanten kan betekenen: neem dan contact met ons op.