Agenda-categorie: Opleiding

Opleiding sportZORGmasseur – Leiden

De opleiding sportZORGmasseur kan in 2023 nog in zijn geheel gevolgd worden in Leiden bij de SMC Academy!
Start 10 oktober 2023 en de laatste les zal zijn op dinsdagavond 19 december 2023. Het examen (inclusief in het inschrijfgeld) kun je in januari 2024 doen!

Ben jij de sportmasseur die zich wil verdiepen en specialiseren? Dan ben je bij onze opleiding tot sportZORGmasseur op het juist adres. De opleiding sportZORGmasseur is dé vervolgopleiding voor de gediplomeerde sportmasseur en geeft je alle handvaten om als “sportmasseur plus” aan de slag te gaan. Je zet jezelf op de kaart en neemt je plaats in de sportzorgketen in zodat je professioneel kunt samenwerken met (sport)fysiotherapeuten en sportartsen. Op onze pagina lees je alles over deze opleiding (klik hier)

Agenda-categorie: Opleiding

Massage-opleiding, stoel-, bindweefsel-, aroma-, kruidenstempel-, yoga-, klankschalen-massage – Leiderdorp

Je kan al goed masseren, maar je wilt meer leren. Wij bieden je in ons 2e jaar een aantal extra verdiepende massage soorten aan. Leer over stoel massage, bindweefsel massage, aroma-touch massage, kruidenstempel massage, yoga massage (een soort Thaise massage, maar dan op een massage tafel) en klankschalen massage. Leer van docenten uit de praktijk. Leer de wat wel en wat niet werkt. Gedurende 11 vrijdagen (van 10 tot 5) leren we je bovenstaande massage vormen.

Agenda-categorie: Opleiding

Ontspanningsmassage opleiding incl bamboe, hot-stone, meridiaan, tok-sen, triggerpoint, facelift. – Leiderdorp

Leer alles over ontspannings-, bamboe-, tok-sen-, facelift-, meridiaan-, triggerpoint- en hot-stone massage. In 19 vrijdagen (gedurende 10 maanden) nemen we je mee in de opleiding tot ontspanningsmasseur/masseuse. Het is een praktische opleiding, geen ingewikkelde termen, geen latijnse namen. Gewoon leren masseren. Ontwikkel met onze hulp je eigen unieke massage. Wij ondersteunen je gedurende dit hele proces. Leer van docenten uit de praktijk. Wat kom je tegen en hoe ga je daar me om. Masseren is niet moeilijk of zwaar, je moet gewoon op weg geholpen worden. En dan met name veel doen.

Agenda-categorie: Opleiding

1e jaars opleiding tot ontspanningsmasseur – Leiderdorp

Leer alles over ontspannings-, bamboe-, tok-sen-, facelift-, meridiaan-, triggerpoint- en hot-stone massage. In 19 zaterdagen (gedurende 10 maanden) nemen we je mee in de opleiding tot ontspanningsmasseur/masseuse. Het is een praktische opleiding, geen ingewikkelde termen, geen latijnse namen. Gewoon leren masseren. Ontwikkel met onze hulp je eigen unieke massage. Wij ondersteunen je gedurende dit hele proces. Leer van docenten uit de praktijk. Wat kom je tegen en hoe ga je daar me om. Masseren is niet moeilijk of zwaar, je moet gewoon op weg geholpen worden. En dan met name veel doen.

Agenda-categorie: Opleiding

Basisopleiding Peesblessures – Amersfoort

Peesblessures zijn een veelvoorkomende klacht waarvoor mensen naar de de fysiotherapiepraktijk gaan en de patiënt heeft vaak langdurig last van zijn of haar peesblessure. Daarom is het zaak om peesblessures goed te kunnen diagnosticeren en behandelen. Zowel voor de bovenste als de onderste extremiteit. Ook preventie en het voorkomen van recidieven is belangrijk. Tijdens de basisopleiding peesblessures van Enraf-Nonius en de SMC Academy leer je het onderscheid maken tussen de verschillende peesblessures, ga je praktisch aan de slag met het lichamelijk en echografisch onderzoek van peesblessures, stel je scherpe fysiotherapeutische diagnoses en ervaar je (en leer je het nut van) de verschillende behandelopties die voorhanden zijn (zoals adviezen, oefentherapie, flywheel training, shockwave-therapie, percutane electrolyse en opbouw in belastbaarheid).

De basisopleiding peesblessures is geheel wetenschappelijk onderbouwd maar we leren je ook klinisch redeneren en gaan met casuïstiek aan de slag. Ofwel, je wordt op een Evidence Based Practice manier opgeleid tot peesspecialist. Naast de eendaagse opleiding in het Enraf-Nonius Experience Lab in Amersfoort krijg je vooraf GRATIS toegang tot de e-learning ‘verdieping in peesblessures’ van de SMC Academy voor extra verdieping in het boeiende verhaal rondom peesblessures.

Agenda-categorie: Opleiding

Avond Opleiding Ontspanningsmassage – Valkenburg/Katwijk ZH

Leer in 24 avonden van 2 uur het hele lichaam masseren. De groepjes zijn klein dus iedereen krijgt ruim voldoende aandacht.
Je sluit deze praktijkgericht opleiding af met een theorie- en praktijkexamen.
Een vooropleiding is niet nodig. Kijk op de website voor meer informatie.

 

Agenda-categorie: Opleiding

Opleiding sportZORGmasseur – Leiden

Ben jij de sportmasseur die zich wil verdiepen en specialiseren? Dan ben je bij onze opleiding tot sportZORGmasseur op het juist adres. De opleiding sportZORGmasseur is dé vervolgopleiding voor de gediplomeerde sportmasseur en geeft je alle handvaten om als “sportmasseur plus” aan de slag te gaan. Je zet jezelf op de kaart en neemt je plaats in de sportzorgketen in zodat je professioneel kunt samenwerken met (sport)fysiotherapeuten en sportartsen.

Binnen de SMC Academy leiden wij als vervolg op de opleiding sportmassage en verzorging ook sportZORGmasseurs op. Deze opleiding is jaren geleden door MSP Opleidingen ontwikkeld en al vele jaren met succes gegeven. Wij hebben de verouderde opleiding sportzorgmasseur doorontwikkeld en in een nieuw jasje gestoken. Vanaf nu heet de opleiding sportZORGmasseur. Zorg met hoofdletters want dat is waar de sportZORGmasseur voor staat, zorg leveren aan zijn of haar cliënten. Zo leer je bij de SMC Academy als sportZORGmasseur altijd van een ervaren fysiotherapeut de kneepjes van het vak. Elke lesdag heeft een eigen thema en bevat een uitgebalanceerde mix van theorie en praktijk.

De opleiding sportzorgmasseur is een echte aanrader voor elke sportmasseur. Wij bieden de sportmasseur dan ook graag de kans om door middel van deze geheel vernieuwde opleiding zich te specialiseren tot sportZORGmasseur. Daar stopt het echter niet want bij ons krijg je de kans om praktijkervaring op te doen door middel van een stage en wij begeleiden je in jouw professionele ontwikkeling. De opleiding vind plaats in Leiden in de fysiotherapiepraktijk van SMC Rijnland in Gezondheidscentrum ‘t Leidse Hout.

Op 12 vrijdagavonden (18:00-22:00) kom je fysiek naar de les. Op deze dagen wordt de theorie en praktijk van diverse gewrichten en sportblessures behandeld. Elke les krijg je huiswerk om het leereffect te vergroten en zodat je goed voorbereid de volgende les in kunt gaan.

Via een persoonlijke online leeromgeving verdiep je je in het vak sportzorgmasseur door het lezen van artikelen, richtlijnen, casussen en het maken van opdrachten en oefentoetsen. Ook vind je hier veel achtergrondinformatie over sportblessures en de behandeling hiervan.

Start opleiding: 13 januari 2023
Lesdata: 31-1, 20-1, 27-1, 3-2, 17-2, 24-2, 10-3, 17-3, 31-3, 14-4, 21-4, 28-4
Elwin den Dulk, Jaap Wonders en Jaco de Wolf zijn de docenten voor deze opleiding sportZORGmasseur. Alle drie hebben ze jarenlange ervaring in de sportzorgketen. Zowel Elwin, Jaap als Jaco zijn (sport)fysiotherapeut en manueel therapeut en hebben hun sporen verdiend in de sportwereld.

 

Lees alles over deze opleiding op: https://www.smc-academy.nl/opleiding-sportzorgmasseur/

 

 

Agenda-categorie: Opleiding

Opleiding sportmassage en verzorging – Leiden

De opleiding sportmassage en verzorging in Leiden waarbij de SMC Academy cursisten opleid tot startbekwaam sportmasseur / verzorger.

Op 25 dinsdagavonden kom je fysiek naar de les. Op deze dagen wordt de theorie en praktijk behandeld en kun je oefenen om het masseren steeds beter in de vingers te krijgen. Elke les krijg je huiswerk om het leereffect te vergroten en zodat je goed voorbereid de volgende les in kunt gaan.

Via een persoonlijke online leeromgeving maak je je het grootste deel van de theorie over sportmassage eigen. Ook vind je hier veel video’s die je helpen bij het leren van de massagetechnieken, het lichamelijk onderzoek.

Na de zomervakantie (op 29 augustus 2023) start onze avondopleiding weer op de dinsdagavonden.

De 25 lesavonden zijn: 29-8 5-9 12-9 19-9 26-9 10-10 24-10 31-10 7-10 14-10 21-10 28-10 12-12 19-12 9-1 16-1 23-1 30-1 6-2 13-2 27-2 5-3 12-3 19-3

De opleiding vind plaats in Leiden in de fysiotherapiepraktijk van SMC Rijnland in Gezondheidscentrum ‘t Leidse Hout.

Jaco de Wolf is de docent voor deze opleiding sportmassage en verzorging. Jaco heeft jarenlange ervaring in het doceren van sportmasseurs. Ook is hij examinator geweest voor het examen sportmassage.
Verder bestaat ons ervaren docententeam uit bewegingswetenschappers, (sport)fysiotherapeuten, artsen en sportmasseurs.

Meer info vind je op https://www.smc-academy.nl/opleidingen/opleiding-sportmassage-en-verzorging/