Kanaparthi et al. (2020) onderzochten het effect van Bio-Electro-Magnetic-Energy-Regulation (BEMER) op pijn bij deelnemers met myofasciaal pijnsyndroom.

40 patienten met myofasciaal pijnsyndroom namen deel aan deze studie en werden verdeeld in twee groepen. De deelnemers in de controlegroep kregen pijnstillers en spierontspanners toegediend. De experimentele groep ontving naast pijnstillers en spierontspanners BEMER behandeling. De BEMER behandelingen vonden gedurende 8 weken tweemaal per dag plaats en hadden een duur van 20 minuten per sessie.

Uit de resultaten blijkt dat de pijnscore in de BEMER groep 2 maanden na afloop van de behandelingen significant lager lag dan in de controlegroep. Uit deze resultaten blijkt dat BEMER een effectieve manier is om pijn als gevolg van het myofasciaal pijnsyndroom op lange termijn te verminderen.

Literatuur

Kanaparthi, A., Kesary, S. P. R., Pujita, C., & Gopalaiah, H. (2020). Bio Electro Magnetic Energy Regulation (BEMER) therapy in myofascial pain dysfunction syndrome: A preliminary study. Journal of Oral Biology and Craniofacial Research10(2), 38-42.