Werkhouding van de masseur: preventie van eigen klachten

 

Datum:  9 november 2018 19:30 – 21:30 uur
Locatie: Cornelis van Uitgeeststraat 2d, Zaandam
Kosten: € 12,40 excl. btw

aanmelden

Inleiding

Als masseur zijnde ben je veel bezig met het verhelpen van klachten van je cliënt. Je masseert, je geeft tips over oefeningen en adviezen over houdingen en misschien zelfs over inhoud en duur van werkzaamheden. De cliënt is blij met je, omdat je zo veel kennis van zaken hebt en hem verder kan helpen, waardoor de klachten positief beïnvloed worden.

Maar heb je zelf wel eens stilgestaan bij je eigen houding en klachten die je misschien zelf ervaart? Ben je je bewust van je eigen houding tijdens het masseren of let je alleen maar op het welzijn van de cliënt? En doe je zelf ook oefeningen om gezond te blijven of om je klachten te beïnvloeden?

Leer tijdens deze netwerkbijeenkomst van een expert oefentherapeut / docent hoe je zelf het beste kunt masseren. Wat is voor jou een gunstige houding, welke klachten kunnen bij jou op de loer liggen en hoe kan je deze  klachten helpen voorkomen?

Inhoud

 • Observatie van jouw werkhouding als masseur
 • Advies voor jouw optimale werkhouding en tips voor houdingscorrecties
 • Ideale werkomstandigheden voor de masseur
 • Veel voorkomende klachten bij de masseur
 • Het belang van een goede ademhaling bij het masseren
 • Oefeningen om eventuele klachten positief te kunnen beïnvloeden en te helpen voorkomen

Docent

De interactieve netwerkbijeenkomst wordt gegeven door Laura Visser. Laura is oefentherapeut Mensendieck en werkzaam in haar eigen praktijk in Volendam en als Kinderoefentherapeut in een groepspraktijk in Heerhugowaard.

Daarnaast is zij sportmasseur, examinator sportmassage ACE en docent Anatomie en Fysiologie bij de opleiding Sportmassage.

2 gedachten over “Werkhouding van de masseur: preventie van eigen klachten

 1. R.O.E.P. massage

  Afgelopen vrijdag de bijeenkomst “Werkhouding van de masseur” bezocht. Het was een duidelijke presentatie van Laura Visser en er hing een ongedwongen sfeer.
  Laura praat helder en geeft goede tips waar ik als masseuse zeker iets aan heb.

  Reageren
 2. Caroline

  De netwerkbijeenkomst `werkhouding van de masseur en preventie van eigen klachten vond ik zeer interessant. Een deel theorie en daarna praktijk om te ondergaan welke spieren je toch! onbewust en onnodig aanspant. Laura kijkt met een kritisch oog en geeft duidelijk direct toepasbare aanwijzingen. Deze bijeenkomst is m.i. een aanrader en niet alleen voor de startende masseur.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *