Gluteaalmusculatuur

Video’s > Handgrepen en demonstraties Sportmassage mboRijnland > Gluteaalmusculatuur.

Inhoudsopgave

Intermitterend Drukken

Intermitterend drukken gluteaalmusculatuur nr. 01
Intermitterend drukken van de gluteaalmusculatuur.

Effleurages

Effleurage gluteaalmusculatuur nr. 01
1-handige lengte effleurage van de gluteaalmusculatuur. Maak met de gelijknamige hand vanaf de trochanter major waaiervormige strijkingen.

Effleurage gluteaalmusculatuur nr. 02
1-handige lengte effleurage van de gluteaalmusculatuur. Maak met de handpalm van de gelijknamige hand vanaf de trochanter major waaiervormige strijkingen.

Effleurage gluteaalmusculatuur nr. 03
1-handige lengte effleurage van de gluteaalmusculatuur. Maak met de handwortel van de gelijknamige hand vanaf de trochanter major waaiervormige strijkingen.

Effleurage gluteaalmusculatuur nr. 04
1-handige lengte effleurage van de gluteaalmusculatuur. Maak met de rug van de vingers van de gelijknamige hand vanaf de trochanter major waaiervormige strijkingen.

Effleurage gluteaalmusculatuur nr. 05
1-handige dwarse effleurage van de gluteaalmusculatuur. Maak met de volle hand van de gelijknamige hand vanaf de laterale zijde van de heup strijkingen dwars over het spiervezelverloop.

Effleurage gluteaalmusculatuur nr. 06
1-handige dwarse effleurage van de gluteaalmusculatuur. Maak met de volle hand van de gelijknamige hand vanaf de laterale zijde van de heup strijkingen dwars over het spiervezelverloop.

Effleurage gluteaalmusculatuur nr. 07
1-handige dwarse effleurage van de gluteaalmusculatuur. Maak met de rug van de vingers van de gelijknamige hand vanaf de laterale zijde van de heup strijkingen dwars over het spiervezelverloop.

Petrissages

Petrissage gluteaalmusculatuur nr. 01
1-handige lengtepetrissage van de gluteaalmusculatuur. Kneed met de handpalm van de gelijknamige hand de hele spiergroep. Werk waaiervormig vanaf de trochanter major.

Petrissage gluteaalmusculatuur nr. 02
1-handige lengtepetrissage van de gluteaalmusculatuur. Kneed met de handwortel van de gelijknamige hand de hele spiergroep. Werk waaiervormig vanaf de trochanter major.

Petrissage gluteaalmusculatuur nr. 03
1-handige dwarse petrissage van de gluteaalmusculatuur. Kneed met de volle hand van de gelijknamige hand de hele spiergroep. Werk waaiervormig vanaf de laterale zijde. De andere hand geeft steun aan de heterolaterale zijde.

Petrissage gluteaalmusculatuur nr. 04
1-handige dwarse petrissage van de gluteaalmusculatuur. Kneed met de handpalm van de gelijknamige hand de hele spiergroep. Werk dwars op het spiervezelverloop vanaf de laterale zijde. De andere hand geeft steun aan de heterolaterale zijde.

Petrissage gluteaalmusculatuur nr. 05
1-handige dwarse petrissage van de gluteaalmusculatuur. Kneed met de handwortel van de gelijknamige hand de hele spiergroep. Werk dwars op het spiervezelverloop vanaf de laterale zijde. De andere hand geeft steun aan de heterolaterale zijde.

Petrissage gluteaalmusculatuur nr. 06
2-handige dwarse petrissage van de gluteaalmusculatuur. Kneed het spierdeel tussen de vingertoppen van de ene en de handwortel van de andere hand. Geef druk door deze handdelen naar elkaar toe te bewegen.

Petrissage gluteaalmusculatuur nr. 07
2-handige dwarse petrissage van de gluteaalmusculatuur. Rek het spierdeel tussen de vingertoppen van de ene en de duim van de andere hand.

Fricties

Frictie gluteaalmusculatuur nr. 01
Frictie van de gluteaalmusculatuur, hier cirkelvormig uitgevoerd met de middelvinger op een aantal plaatsen rondom de trochanter major.

Schuddingen

Schudding gluteaalmusculatuur nr. 01
1-handige schudding van de gluteaalmusculatuur.