Trainingsweekend Ademhaling, koudegewenning en mindset in Sauerland

Inleiding

De laatste jaren staat ademhaling steeds meer in de belangstelling. Een rustige en ontspannen ademhaling wordt in verband gebracht met diverse positieve gezondheidseffecten, zoals een positieve invloed op de bloeddruk, verbeterde concentratie, minder hoofd- en rugpijn, beter slapen en minder stress, angst en depressie.

Sinds enige jaren is er meer en meer aandacht voor het combineren van ademhaling met koude. Wim Hof kent iedereen zo langzamerhand wel. Hij heeft een specifieke methode ontwikkeld, waarbij ademhalingsoefeningen, koudetraining en inzet (mindset) worden gecombineerd. Er zijn aanwijzingen dat met deze methode het autonome zenuwstelsel kan worden beïnvloed en aangestuurd. Wetenschappelijk is dat lang voor onmogelijk gehouden.

Inhoud

In het weekend gaan we uitgebreid aan de slag met speciale ademhalingstechnieken, koudegewenning en mindset. We maken daarbij dankbaar en optimaal gebruik van de prachtige omgeving van het Sauerland. en overnachten in fraaie Haus am Lenne in Oberkirchen in de omgeving van Winterberg / Schmallenberg. Zo gaan we o.a. wandelen in de sneeuw op blote voeten en in korte broek en gaan we buiten zwemmen / baden in een meertje / beekje.


Haus am lenne in de winter

Samen gezellig voor de houtkachel met een glühwein

Je leert veel over:

  • Koudegewenning: wat doet koude met je lichaam en wat zijn de voordelen voor je gezondheid, wat zijn de effecten van koud afdouchen
  • Ademen: speciale ademhalingstechnieken, het belang van een rustige en ontspannen ademhaling, tips en trics voor een goede ademhaling
  • Ontspannen: echte ontspanning, wat is dat en hoe kan je dat realiseren
  • Gezondheidseffecten van de methode, o.a. de effecten op stress en burn-out gerelateerde klachten

Meer informatie en aanmelden

  • hier vind je meer informatie en hier kan je online aanmelden en betalen
  • inschrijving op volgorde binnenkomst aanmelding en betaling
  • max 8 personen
  • uiterste aanmelding 17 oktober 2018