Polariteitsmassage

Datum: 07-02-20200 van 19:30 tot 21:30
Locatie: MSP Opleidingen, JC de Rijpstraat 20, Leiden
Kosten: € 12,40 excl. btw

aanmelden

Inleiding

Polariseren, een woord dat we steeds vaker tegenkomen in de media. Maar wat heeft het dan te maken met de polariteitsmassage? Polariseren heeft de betekenis van het benadrukken van tegengesteldheden, maar óók de betekenis van (elektromagnetische) trillingen in één vlak laten plaatsvinden. In de polariteitsmassage werken we met die beide facetten. Door met je handen de aandacht te brengen naar twee punten op het lichaam, breng je de aandacht naar die twee polen. Je legt je handen bijvoorbeeld op het hoofd en de stuit, de rug en de buik, links en rechts. Door de twee polen te laten voelen, komt daartussen een verbinding en stimuleer je de energiestroom. De afwisseling tussen fysieke massagegrepen en zachte stille handen en de werkrichting naar uiteinden van de extremiteiten, zijn kenmerkend voor de polariteitsmassage. Met massagetechnieken haal je ‘de knopen uit de tuinslang’ en met het polariseren zet je ‘de kraan weer open’.

De polariteitsmassage is ontwikkeld door Randolf Stone (1890 – 1981) een natuurgeneeskundige, osteopaat en chiropractor die tijdens zijn jarenlange verblijf in India (en China) zijn kennis heeft uitgebreid met de oosterse visie op het menselijk lichaam. Hij heeft de polariteitstherapie ontwikkeld (1e publicatie 1947) waarvan de polariteitsmassage slechts een onderdeel is. In de loop der jaren is de therapie en de polariteitsmassage met name in Amerika en Engeland verder ontwikkeld.

Doel van de bijeenkomst

Deelnemers maken door uitleg en oefeningen kennis met enkele begrippen uit de polariteitsmassage zoals het verschil tussen de polariteitsmassage en ‘de Reeks’; het polariteitsprincipe; het ontstaan van spanning in het lichaam en het verband met geblokkeerde energiestroom; de ‘Vijf Elementen’ Ether, Lucht, Vuur, Water en Aarde; de betekenis van de verschillende lichaamsgebieden.

Inhoud

  • Inleiding achtergrond polariteitsmassage, diverse begrippen
  • Oefenen met technieken om verschil te ervaren tussen de vijf elementen
  • Ervaring hiervan uitwisselen
  • Enkele voorbeelden van reacties cliënten en toepasbaarheid
  • Deel van ‘de Reeks’ , een serie die gericht is op het licht rekken van het bindweefsel afgewisseld met energetische verbindingen

Docent

De bijeenkomst wordt verzorgd door Astrid Vollebregt van AV Polariteitsmassage. Zij is masseur en geeft cursussen polariteitsmassage voor beginners en professionals, zowel de basisgrepen als verdiepingsdagen. Daarnaast geeft zij al ruim 15 jaar workshops op het gebied van bloemschikken. Over polariteiten gesproken 😊