Opleiderscategorie: Specialistische massagemethoden

Massage Specialist Opleiding

Deze opleiding is tot stand gekomen door de samenwerking van de SMC Academy en DeMassagerij

Een massage kan iedereen geven die een beetje massage cursus heeft gevolgd. Maar wij willen voor jou meer bereiken. Wij willen dat je precies weet wat je aan het doen bent. Dat je alle tools in handen hebt om een klant te behandelen met een massage therapie.

We willen dat je weet wanneer je iemand door moet verwijzen naar een dokter of specialist en wanneer je zelf kan gaan behandelen.

Ons doel is om jou te leren een klacht gerichte behandeling te geven aan je klant. Je gaat leren hoe je een goede anamnese kan stellen. Je gaat leren hoe je een persoon kan coachen en begeleiden in het herstel van de klacht. Je gaat niet domweg op spieren drukken. Je gaat je verschillende methodes en tools inzetten om de klant van de klacht af te helpen en zo iemand echt te helpen.

Daarvoor is er in onze opleiding, naast massage technieken en anatomie, ruim aandacht voor Psychologie, Lifestyle, Coaching, Ethiek, Functie onderzoek, Palpatie en Anamnese. Daarnaast leren we je Facia release, Deep tissue, Triggerpoint, Bindweefsel en Tapen. En de basis van massage bij kanker.

En als hulpmiddel bij de massage leren we je omgaan met bamboe massage, HotStone massage en TokSen massage.

De opleiding bestaat uit theorie en veel praktijk. We hebben ons best gedaan om iedere les dag te verdelen in een stuk theorie en praktijk, dus je zit nooit een hele dag ‘in de schoolbanken’. Je leert het beste door het te doen en te oefenen.

Kortom een volledige opleiding waarmee jij sterk in je schoenen staat als het om het behandelen van klachten gaat.

De onderdelen van de opleiding bestaan uit:

 • Massage basis technieken
 • Massage vervolg technieken
 • Anatomie
 • Bamboe massage
 • HotStone massage
 • Psychologie
 • Lifestyle
 • Coaching
 • Facia release
 • Deep tissue massage
 • Anamnese
 • Ethiek
 • Functie onderzoek
 • Palpatie
 • Triggerpoint massage
 • Dynamische massage
 • Tapen
 • Bindweefsel massage
 • Massage bij kanker
 • Hoge en lage rug massage technieken
 • Opzetten zorgnetwerk

Opleiderscategorie: Specialistische massagemethoden

De Massagerij

Bij de Massagerij hebben we tot doelstelling om zoveel mogelijk mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met masseren. Dus geen moeilijke verhalen, geen uitgebreide kennis van spieren. Gewoon leren een heerlijke ontspanningsmassage te geven. En zo te ervaren hoe heerlijk en rustgevend een massage kan zijn. Alles is bij ons gericht op praktische kennis en ervaring. Geen ingewikkelde theorie, maar met name doen, doen, doen.

In de workshops en cursussen gaat het met name om ervaren hoe is het is om te masseren. Kijk of je het leuk vind, hoe is het om een massage te geven en hoe ervaar je onze les methodes.

In de opleidingen gaan we verder. Dan leren we je: ontspannings/wellness, hot-stone, meridiaan, bamboe, facelift, Tok-Sen, bindweefsel, stoel, aroma touch, kruiden stempel, klankschalen, yoga, sportmassage technieken, taping. In de opleiding hebben we 1 doel en dat is om jou te leren je eigen massage te ontwikkelen. Niet simpel weg een paar technieken nadoen die we je leren, maar hoe kan je je eigen unieke massage geven, zodat je je kan onderscheiden van de andere masseurs.

Opleiderscategorie: Specialistische massagemethoden

SMC Academy

OPLEIDINGEN

De opleiding sportmassage en verzorging geven wij in Leiden. Als vervolgopleiding kun je bij ons de opleiding sportZORGmasseur en de opleiding Physical Performance Trainer volgen om je echt te specialiseren als sportmasseur.

WORKSHOPS

Wij organiseren diverse workshops waarmee je de volgende dag al aan de slag kunt in de praktijk. Denk aan de workshop neuromusculair trainen, de workshop triggerpointmassage, de workshop neuroflexibiliteit, de workshop viscerale mobiliteit en workshops over de enkel, knie, heup, rug, schouder, elleboog en pols.

We blijven streven om interessante, praktische en gezellige workshops te blijven ontwikkelen zodat sportmasseurs en fysiotherapeuten zichzelf altijd verder kunnen ontwikkelen vlakken.

E-LEARNINGS

Online leren vanuit je eigen huis of praktijk kan ook bij de SMC Academy! Wij hebben de e-learning leefstijl voor spieren en de e-learning verdieping in peesblessures unieke digitale scholingen ontwikkeld waar je als professional je tanden in kunt zetten.

MISSIE EN VISIE

Onze missie is om mensen te ondersteunen bij hun persoonlijke groei en ontplooiing op het gebied van gezondheid, wellness en fitness.

Wij bieden mensen kansen om zich te ontwikkelen door middel van verdiepende kennis en praktische toepassing. Onze opleidingen worden verzorgd in een prettige leeromgeving waarbij de student in zijn kracht wordt gezet.

Onze visie: leren moet leuk zijn!

De stof wordt zo aangeboden dat de student het maximale uit zichzelf haalt. Dit door samenwerking met medestudenten en ondersteund door de docent.

Theorie en praktijk wisselen elkaar af waardoor deze in elkaar overvloeien en zo tot één geheel komen voor een beter begrip en handelen van de student. Dit met als eindresultaat een adequaat geschoolde professional.

KWALITEIT

De kwaliteit van onze opleidingen wordt gewaarborgd door verschillende instanties.

De basisopleiding Sportmassage en verzorging voldoet aan de criteria van ACE Algemeen Centrum voor Examinering en NGS Nederlands Genootschap Sportmassage.

Wij streven er naar om elke opleiding en e-learning te accrediteren.

HISTORIE

SMC Academy is opgericht in 2022, maar bouwt voort op de bijna 40 jaar ervaring van MSP Opleidingen, waar eigenaar en docent Jaco de Wolf  jarenlang zelf les heeft gegeven.

PARTNERS

Wij werken nauw samen met diverse partners zoals SMC Rijnland Fysiotherapeuten, Masseurs Netwerk Nederland en Massageteam4U. Samen vormen we een stevig netwerk waarin kennis, contacten, leren en ontwikkelen centraal staan.

 

Opleiderscategorie: Specialistische massagemethoden

Moventes Training en Opleiding B.V.

De docenten bij Moventes opleidingen hebben als doel om de kennis die zij jarenlang hebben opgedaan over te dragen op jou.

Je krijgt les van docenten die al jarenlang actief zijn op het allerhoogste niveau in de topsport. De manier van lesgeven is persoonlijk en gericht op de praktijk. Wij snappen als geen ander wat jij als (sport)masseur nodig hebt om na het volgen van onze opleidingen direct aan de slag te kunnen in de praktijk.

Op dit moment staan er voor  januari de volgende cursussen gepland.

Sportmassage

Softtissue therapie

Deze opleidingen zijn gericht op (aankomend)sportmasseurs,  fitnessinstructeurs, personal trainers, fysiotherapeuten & oefentherapeuten.

Opleiderscategorie: Specialistische massagemethoden

Opleiding Triggerpointcoach

Myofasciale therapie is als vakgebied sterk in opkomst. Steeds meer masseurs en therapeuten zien de kracht van triggerpoint– en fascia therapie in de behandeling van hun cliënten.

En dat is niet gek want neuromusculaire triggerpoint therapie is een zeer effectieve techniek bij acute en chronische pijn of bij stijfheid. Een integrale manier van werken waarmee je strategisch naar oplossingen zoekt in plaats van symptomen managet.

Ben je masseur of therapeut en wil je jezelf bekwamen in het behandelen van pijn en veel voorkomende klachten? Onze opleiding Integraal myofasciaal therapeut biedt je een modulair opgebouwde training met een prettige balans tussen theorie en praktijk.

De opleiding bestaat uit modules van 2 dagen en diverse specialisaties. Je kunt per module instappen en bepalen of je verder wilt.

Opleiderscategorie: Specialistische massagemethoden

MSP Opleidingen

MSP Opleidingen

In 2022 is MSP Opleidingen overgenomen door de SMC Academy
MSP Opleidingen bestond meer dan 40 jaar en heeft alle kennis en kunde overgedragen aan de SMC Academy. Nog steeds ondersteund en adviseerd de organisatie achter MSP de SMC Academy om succesvol te blijven en de cursisten een professionele en prettige leeromgeving te bieden.

Partners

De SMC Academy werkt nauw samen met diverse partners (zoals MSP Opleidingen dat ook altijd gedaan heeft): SMC Rijnland Fysiotherapeuten, Masseurs Netwerk Nederland, en Massageteam4U