OBR-tag: zwangerschapsmassage

Sharon Muller

Masseurs Netwerk Nederland bezocht Sharon Muller in haar massagepraktijk gevestigd in fitness- en wellnesscentrum De Club in Assendelft. Sharon masseert vanuit de holistische visie en combineert diverse Westerse en Oosterse massagetechnieken.

Massage, even een moment voor jezelf!

Inleiding

D-Stress Massage Studio is in 2014 opgericht door Sharon Muller. Ze besloot toen haar leven volledig om te gooien, een goede baan op te zeggen en “iets” te gaan doen waar ze met hart en ziel achter kon staan. Ze koos ervoor om een massagebedrijf op te zetten. Immers: door mensen te behandelen, behandel je ook jezelf. Het resultaat mag er nu in 2018 al zijn: een goed lopend massagebedrijf, waar ze ook kleinschalig trainingen en workshops geeft, op 4 mooie locaties: Assendelft, Broek op Langedijk, Landsmeer en Zuid-Scharwoude. Sharon: “Ik vind dit fantastisch om te mogen doen. Met mijn massages mag ik een bijdrage leveren om met aandacht mensen in balans te houden: jong en oud, echt iedereen”.

D-Stress Massage Studio

D-Stress Massage Studio staat voor diepe ontspanning, zowel lichamelijk als mentaal. “Ik vind de naam wel krachtig en Stress is een enorm probleem in deze maatschappij en tijd waarin we leven “, aldus Sharon. Het logo waar ze bewust voor heeft gekozen is gebaseerd op een zogenaamde “Enso”. Dit is een symbool afkomstig vanuit het Zen Boeddhisme en staat voor verlichting, kracht, het universum, het “alles” en de leegte. Het schilderen van de Enso is een veel gebruikte meditatie oefening.

Met dit logo benadrukt ze het belang dat ze hecht aan de Oosterse benadering en doet ze recht aan haar roots. Immers, ook al is Sharon geboren in Weesp, haar afkomst verloochent ze niet. Haar vader is Javaans en haar moeder heeft deels Chinees bloed. Het is dus niet zo vreemd dat juist zij bij uitstek de persoon is om Oosterse en Westerse massagetechnieken te combineren in haar praktijk.
Sharon is full time actief in haar bedrijf en masseert op 4 verschillende lokaties. Sharon: “ Ik neem altijd ruim de tijd voor mijn klanten. Meestal boeken ze een behandeling van 3 kwartier, maar dan ben ik toch vaak wel een kwartiertje langer bezig”. Tussen de behandelingen neemt ze ruim de tijd om tot zichzelf te komen, te “aarden” en zich voor te bereiden op de volgende klant. “Ik wil echt optimaal aandacht kunnen geven aan mijn klanten”, aldus Sharon.
Bij haar behandelingen werkt Sharon veel op gevoel en intuïtie. Een massagebehandeling bij haar is elke keer weer anders. “Als de klant voor de eerste keer bij mij in de praktijk komt, scan ik mijn klant en neem ik de tijd om elkaar te “ontmoeten”. Met scannen bedoelt Sharon dat ze goed observeert, invoelt en in contact probeert te komen met de klant. Zij vindt het van groot belang dat de klant kan wennen aan haar, elkaars energieën en de praktijkruimte.

Masseren doet Sharon niet alleen met haar handen, ze gebruikt vaak haar onderarmen, vuisten, knokkels en ellebogen. Alles in combinatie met haar lichaamsdruk. De juiste druk vindt ze heel belangrijk. “Ik vind dat de klant wel wat moet voelen. Door een juiste techniek en goed gebruik van mijn lichaam, kan ik bij elke klant de druk geven die ik wil. Soms zijn mijn klanten verrast en verwachten ze dat niet zo van mij, omdat ik niet zo groot ben en er niet zo sterk uitzie”. Ademhalingsoefeningen, soms in combinatie met Pulsing, maken ook deel uit van haar repertoire, evenals Deep tissue massage. “Dit is een speciale massagevorm die ik op een rustige en subtiele manier gebruik. Hiermee kom ik diep in het weefsel en ervaren mijn klanten na afloop ruimte en verlichting”. “Soms pak ik mijn bamboestok of siliconencups erbij”, aldus Sharon. Bij verklevingen gebruikt ze haar jadesteen en geeft ze speciale Kerok therapie massagetechnieken (ook wel bekend als Gua Sha).
In haar praktijk werkt Sharon samen met Luuk, Jilles en Chantal, allemaal zoals ze het noemt: “Toppertjes”. Ieder van hen heeft weer een specialiteit, van relax massage naar manueel therapie, maar allemaal zijn ze uit hetzelfde hout gesneden als Sharon zelf. Ook zij masseren en werken vanuit hun gevoel, zetten zich maximaal in voor de klant en geven zo hun klanten een optimale ervaring. Steeds meer behandelen Sharon en Jilles ook klanten met specifieke pijnklachten, bijvoorbeeld rug- en/of nekklachten.

Opleidingen

Van oudsher was Sharon al bekend met massage. Bij haar thuis heeft ze het van haar vader, opgegroeid op Bali / Java, met de paplepel ingegoten gekregen. Immers, in de Indonesische cultuur is massage een ritueel dat gewoon in de huiselijke omgeving min of meer dagelijks plaatsvindt. Daarom dat ze besloot naar het land van haar vader heen te gaan en op Bali het massagevak te leren op een lokale school. Ze volgde hier een intensieve opleiding en masseerde lange dagen in de bloedhitte (geen airco ….). Modellen voor de studenten werden gewoon van straat geplukt, zoals bijvoorbeeld een toevallig voor de ingang van de massage school geparkeerde taxi chauffeur. Met het hier door haar behaalde diploma “Balinese Spa Massage Therapist” kan ze internationaal aan het werk in 5 sterren hotels.
Na deze opleiding heeft ze diverse opleidingen gevolgd, waaronder Thaise Yogamassage, Voetreflexologie, Reiki, maar ook klassieke massage, deep tissue massage, shiatsu drukpunt massage, Tuina massage en zwangerschapsmassage.

Op eigen kracht

Sharon is niet speciaal aangesloten bij een beroepsvereniging. Haar klanten komen niet in aanmerking voor een vergoeding vanuit de ziektekostenverzekeraars. Sharon: “Ik wil niet geleefd worden door de eisen van een beroeps- / belangenvereniging of een ziektekostenverzekeraar. Mijn klanten betalen zelf voor hun behandeling en doen dat graag, omdat ze de waarde en het belang ervan erkennen en ervaren”. Soms, zegt Sharon, bellen er wel eens mensen die alleen maar willen komen als haar behandeling vergoed wordt.

Deze klanten blijven dan vervolgens weg, maar dat vindt ze helemaal niet erg. “Ik heb een goed lopende praktijk, zit helemaal vol en wil alleen maar klanten die er echt voor kiezen om door mij behandeld te worden”. Sharon verkoopt veel 3, 6 en 10 ritten kaarten. Haar klanten komen eigenlijk steeds terug. Ze krijgt ook regelmatig klanten doorverwezen van een huisarts en enkele fysiotherapeuten die bij haar onder behandeling zijn. BN’ers en professionele voetballers behoren ook tot haar klantenkring. Soms komen ze naar haar praktijk en soms behandelt Sharon hen bij hun thuis.

Op haar Facebookpagina geeft Sharon volop ruimte aan haar klanten om ervaringen te delen. Leuk om te lezen dat haar klanten de ontspanning waarderen die ze na afloop ervaren. Ook de variatie van massagebehandelingen wordt zeer op prijs gesteld. En ja, als je leest hoe haar klanten een zwangerschapsmassage ervaren, dan wordt je daar wel een beetje stil van. Hoe bijzonder moet de ervaring zijn van een zwangerschapsmassage voor de moeder en het zich in haar buik ontwikkelende kindje!

Tenslotte

De komende jaren wil Sharon zich steeds verder blijven ontwikkelen. Dat doet ze onder meer door het bezoeken van de Massagevakbeurs, het lezen van vakliteratuur, het bijwonen van netwerkbijeenkomsten van Masseurs Netwerk Nederland en het volgen van specifieke trainingen. Ook wil ze haar kennis graag delen met collega masseurs en wil ze het aantal workshops die ze nu al geeft verder uitbreiden. Mogelijk gaat ze op nog meer locaties in Nederland een massagestudio vestigen. Masseurs Netwerk Nederland wenst deze bijzondere vakvrouw veel succes in haar praktijk. De combinatie van Westerse en Oosterse massagetechnieken is van toegevoegde waarde voor haar cliënten. De gedrevenheid, oprechte aandacht en de innemende persoonlijkheid van Sharon staat garant voor een unieke massage beleving.

Meer informatie en afspraken:


www.mullermassage.nl

Dit artikel is een vervolg op de serie “Op bezoek bij”.
Ook met uw massagepraktijk in deze rubriek? Neem dan contact met ons op.