OBR-tag: voetreflexmassage

Sharon Muller

Masseurs Netwerk Nederland bezocht Sharon Muller in haar massagepraktijk gevestigd in fitness- en wellnesscentrum De Club in Assendelft. Sharon masseert vanuit de holistische visie en combineert diverse Westerse en Oosterse massagetechnieken.

Massage, even een moment voor jezelf!

Inleiding

D-Stress Massage Studio is in 2014 opgericht door Sharon Muller. Ze besloot toen haar leven volledig om te gooien, een goede baan op te zeggen en “iets” te gaan doen waar ze met hart en ziel achter kon staan. Ze koos ervoor om een massagebedrijf op te zetten. Immers: door mensen te behandelen, behandel je ook jezelf. Het resultaat mag er nu in 2018 al zijn: een goed lopend massagebedrijf, waar ze ook kleinschalig trainingen en workshops geeft, op 4 mooie locaties: Assendelft, Broek op Langedijk, Landsmeer en Zuid-Scharwoude. Sharon: “Ik vind dit fantastisch om te mogen doen. Met mijn massages mag ik een bijdrage leveren om met aandacht mensen in balans te houden: jong en oud, echt iedereen”.

D-Stress Massage Studio

D-Stress Massage Studio staat voor diepe ontspanning, zowel lichamelijk als mentaal. “Ik vind de naam wel krachtig en Stress is een enorm probleem in deze maatschappij en tijd waarin we leven “, aldus Sharon. Het logo waar ze bewust voor heeft gekozen is gebaseerd op een zogenaamde “Enso”. Dit is een symbool afkomstig vanuit het Zen Boeddhisme en staat voor verlichting, kracht, het universum, het “alles” en de leegte. Het schilderen van de Enso is een veel gebruikte meditatie oefening.

Met dit logo benadrukt ze het belang dat ze hecht aan de Oosterse benadering en doet ze recht aan haar roots. Immers, ook al is Sharon geboren in Weesp, haar afkomst verloochent ze niet. Haar vader is Javaans en haar moeder heeft deels Chinees bloed. Het is dus niet zo vreemd dat juist zij bij uitstek de persoon is om Oosterse en Westerse massagetechnieken te combineren in haar praktijk.
Sharon is full time actief in haar bedrijf en masseert op 4 verschillende lokaties. Sharon: “ Ik neem altijd ruim de tijd voor mijn klanten. Meestal boeken ze een behandeling van 3 kwartier, maar dan ben ik toch vaak wel een kwartiertje langer bezig”. Tussen de behandelingen neemt ze ruim de tijd om tot zichzelf te komen, te “aarden” en zich voor te bereiden op de volgende klant. “Ik wil echt optimaal aandacht kunnen geven aan mijn klanten”, aldus Sharon.
Bij haar behandelingen werkt Sharon veel op gevoel en intuïtie. Een massagebehandeling bij haar is elke keer weer anders. “Als de klant voor de eerste keer bij mij in de praktijk komt, scan ik mijn klant en neem ik de tijd om elkaar te “ontmoeten”. Met scannen bedoelt Sharon dat ze goed observeert, invoelt en in contact probeert te komen met de klant. Zij vindt het van groot belang dat de klant kan wennen aan haar, elkaars energieën en de praktijkruimte.

Masseren doet Sharon niet alleen met haar handen, ze gebruikt vaak haar onderarmen, vuisten, knokkels en ellebogen. Alles in combinatie met haar lichaamsdruk. De juiste druk vindt ze heel belangrijk. “Ik vind dat de klant wel wat moet voelen. Door een juiste techniek en goed gebruik van mijn lichaam, kan ik bij elke klant de druk geven die ik wil. Soms zijn mijn klanten verrast en verwachten ze dat niet zo van mij, omdat ik niet zo groot ben en er niet zo sterk uitzie”. Ademhalingsoefeningen, soms in combinatie met Pulsing, maken ook deel uit van haar repertoire, evenals Deep tissue massage. “Dit is een speciale massagevorm die ik op een rustige en subtiele manier gebruik. Hiermee kom ik diep in het weefsel en ervaren mijn klanten na afloop ruimte en verlichting”. “Soms pak ik mijn bamboestok of siliconencups erbij”, aldus Sharon. Bij verklevingen gebruikt ze haar jadesteen en geeft ze speciale Kerok therapie massagetechnieken (ook wel bekend als Gua Sha).
In haar praktijk werkt Sharon samen met Luuk, Jilles en Chantal, allemaal zoals ze het noemt: “Toppertjes”. Ieder van hen heeft weer een specialiteit, van relax massage naar manueel therapie, maar allemaal zijn ze uit hetzelfde hout gesneden als Sharon zelf. Ook zij masseren en werken vanuit hun gevoel, zetten zich maximaal in voor de klant en geven zo hun klanten een optimale ervaring. Steeds meer behandelen Sharon en Jilles ook klanten met specifieke pijnklachten, bijvoorbeeld rug- en/of nekklachten.

Opleidingen

Van oudsher was Sharon al bekend met massage. Bij haar thuis heeft ze het van haar vader, opgegroeid op Bali / Java, met de paplepel ingegoten gekregen. Immers, in de Indonesische cultuur is massage een ritueel dat gewoon in de huiselijke omgeving min of meer dagelijks plaatsvindt. Daarom dat ze besloot naar het land van haar vader heen te gaan en op Bali het massagevak te leren op een lokale school. Ze volgde hier een intensieve opleiding en masseerde lange dagen in de bloedhitte (geen airco ….). Modellen voor de studenten werden gewoon van straat geplukt, zoals bijvoorbeeld een toevallig voor de ingang van de massage school geparkeerde taxi chauffeur. Met het hier door haar behaalde diploma “Balinese Spa Massage Therapist” kan ze internationaal aan het werk in 5 sterren hotels.
Na deze opleiding heeft ze diverse opleidingen gevolgd, waaronder Thaise Yogamassage, Voetreflexologie, Reiki, maar ook klassieke massage, deep tissue massage, shiatsu drukpunt massage, Tuina massage en zwangerschapsmassage.

Op eigen kracht

Sharon is niet speciaal aangesloten bij een beroepsvereniging. Haar klanten komen niet in aanmerking voor een vergoeding vanuit de ziektekostenverzekeraars. Sharon: “Ik wil niet geleefd worden door de eisen van een beroeps- / belangenvereniging of een ziektekostenverzekeraar. Mijn klanten betalen zelf voor hun behandeling en doen dat graag, omdat ze de waarde en het belang ervan erkennen en ervaren”. Soms, zegt Sharon, bellen er wel eens mensen die alleen maar willen komen als haar behandeling vergoed wordt.

Deze klanten blijven dan vervolgens weg, maar dat vindt ze helemaal niet erg. “Ik heb een goed lopende praktijk, zit helemaal vol en wil alleen maar klanten die er echt voor kiezen om door mij behandeld te worden”. Sharon verkoopt veel 3, 6 en 10 ritten kaarten. Haar klanten komen eigenlijk steeds terug. Ze krijgt ook regelmatig klanten doorverwezen van een huisarts en enkele fysiotherapeuten die bij haar onder behandeling zijn. BN’ers en professionele voetballers behoren ook tot haar klantenkring. Soms komen ze naar haar praktijk en soms behandelt Sharon hen bij hun thuis.

Op haar Facebookpagina geeft Sharon volop ruimte aan haar klanten om ervaringen te delen. Leuk om te lezen dat haar klanten de ontspanning waarderen die ze na afloop ervaren. Ook de variatie van massagebehandelingen wordt zeer op prijs gesteld. En ja, als je leest hoe haar klanten een zwangerschapsmassage ervaren, dan wordt je daar wel een beetje stil van. Hoe bijzonder moet de ervaring zijn van een zwangerschapsmassage voor de moeder en het zich in haar buik ontwikkelende kindje!

Tenslotte

De komende jaren wil Sharon zich steeds verder blijven ontwikkelen. Dat doet ze onder meer door het bezoeken van de Massagevakbeurs, het lezen van vakliteratuur, het bijwonen van netwerkbijeenkomsten van Masseurs Netwerk Nederland en het volgen van specifieke trainingen. Ook wil ze haar kennis graag delen met collega masseurs en wil ze het aantal workshops die ze nu al geeft verder uitbreiden. Mogelijk gaat ze op nog meer locaties in Nederland een massagestudio vestigen. Masseurs Netwerk Nederland wenst deze bijzondere vakvrouw veel succes in haar praktijk. De combinatie van Westerse en Oosterse massagetechnieken is van toegevoegde waarde voor haar cliënten. De gedrevenheid, oprechte aandacht en de innemende persoonlijkheid van Sharon staat garant voor een unieke massage beleving.

Meer informatie en afspraken:


www.mullermassage.nl

Dit artikel is een vervolg op de serie “Op bezoek bij”.
Ook met uw massagepraktijk in deze rubriek? Neem dan contact met ons op.

OBR-tag: voetreflexmassage

Martin Moenen

Gewoon een goede massage!

In april 2017 opende Martin Moenen zijn massagepraktijk in de Merenwijk in Leiden. Martin was al actief in het Massage Collectief Leiden aan de Rooseveltstraat in Leiden, maar wilde graag een eigen vestiging vlakbij zijn woning. Zijn praktijk is gevestigd in winkelcentrum de Kopermolen, vlakbij een gezondheidscentrum, een huidtherapeutisch centrum, een logopedist en een apotheek. Kortom, een ideale locatie voor samenwerking met collega zorgverleners.

“ Ik wil mijn klanten graag gewoon een goede massage geven. Door mijn vele opleidingen, zoals lipomassage, touch for health, stoelmassage voetreflexmassage, sportmassage en kinesiotapen, wil ik graag zo goed mogelijk aansluiten bij de wensen en verwachtingen van mijn klanten. Niks zweverigs, gewoon lekker nuchter, een goede massage geven, omdat ik weet en dagelijks ervaar hoe belangrijk en waardevol een goede professionele massage is voor mensen.”

Massagepraktijk Moenen

Martin was tot voor kort werkzaam bij de Sociale Verzekeringsbank. Met veel liefde en aandacht hielp hij cliënten in het kader van de uitvoering van remigratieregelingen. Echter, zoals zo veel personen in Nederland, werd ook hij getroffen door een reorganisatie en een bezuinigingsronde. Daar sta je dan als 49 jarige!

Zijn partner was al enige tijd bezig hem te stimuleren en te interesseren om een massage opleiding te gaan volgen. “Haar gedachte was dat massage wel eens prima bij mij zou kunnen passen, omdat ik goed kan luisteren, gemakkelijk echte en oprechte aandacht geef aan mensen en mensen graag wil helpen”.
Zo gezegd zo gedaan en zo is Martin in 2010 begonnen met de opleiding Sportmassage bij MSP Opleidingen in Leiden.
Hij was direct enthousiast en kon zijn kennis en vaardigheden toepassen in de praktijk bij DIOK (de afkorting staat voor Doorzetten Is Onze Kracht), een bekende top rugbyclub met een rijke historie in Leiden.

Na de opleiding sportmassage volgde een breed scala aan na- en bijscholingen. Martin werd in het bijzonder geïnspireerd door de opleiding Voetreflexmassage. Martin: “De Oosterse benadering was voor mij een echte eyeopener. Ik was verbaasd en verwonderd over wat er met klanten gebeurt als ik Voetreflexmassage bij hen toepas. Dat heeft met zweverigheid niks te maken, integendeel. Als er 1 persoon is die met zijn beide voeten op de grond staat ben ik dat wel “.

Ontwikkeling

De praktijk loopt naar verwachting. “Door de locatie lopen er veel mensen langs mijn praktijk, die dan ook regelmatig naar binnenkomen voor informatie en om even bij mijn praktijk binnen te kijken”, aldus Martin.
Hij werkt op dinsdag- en donderdagavond bij DIOK en voert daar logischerwijs vooral sportmassage uit. Per avond masseert hij gemiddeld zo 2-4 rugbyers van de vereniging. Daarnaast is hij geopend van maandag t/m vrijdag van 10 – 18 uur en op maandag, woensdag en vrijdag zelfs tot 20.30 uur. In het weekend is hij uitsluitend geopend op afspraak.
In de nabije toekomst wil Martin zijn samenwerking met collega zorgverleners verder uitbreiden. Momenteel werkt hij vooral samen met Ross Watson en Guido Bakker, 2 fysiotherapeuten verbonden aan DIOK en gevestigd in een eigen fysiotherapeutisch centrum in sportcentrum Ja in Leiden. Ross Watson is in de sportwereld geen onbekende. Zo heeft hij onder meer gewerkt als fysiotherapeut en performancetrainer bij eredivisieclub voetbal AJAX en is hij nu actief voor het nationale waterpoloteam en de Zijl waterpolo.

Fysische vaattherapie – Bemer

Sinds kort heeft Martin de beschikking over de Bemer-PRO, het meest uitgebreide en professionele systeem van Bemer voor het geven van fysische vaattherapie. Diverse klanten hebben de heilzame werking van de fysische vaattherapie al kunnen ervaren. Fysische vaattherapie verbetert de microcirculatie en ondersteunt zo het zelfherstellend vermogen van het menselijk lichaam.

Martin noemt als voorbeeld een oudere vrouw met reuma. In het begin ging ze dagelijks 2x per dag op de Bemer, nu nog 3x in de week. Door het gebruik van de Bemer werden haar polser soepeler, en kon ze volstaan met veel minder pijnmedicatie. Bovendien kon de cliënt veel beter slapen, zowel qua tijdsduur (van 2 naar 6 uur slaap gemiddeld per nacht), als qua diepte. Voor de komende week staat een cliënt op het programma met een voorste kruisbandoperatie. Ook daarbij zal Martin de Bemer op een passende manier gaan inzetten.
Martin integreert de Bemer het liefst met zijn massagebehandelingen. Naar zijn mening een optimale situatie. situatie. Martin: “Laatst had ik een klant met vage heupklachten, naar mijn idee een piriformis probleem. Mijn klant liep al langere tijd rond met deze klachten en had al diverse zorgverleners bezocht. Na 10 behandelingen, bestaande uit massage gecombineerd met fysische vaattherapie waren de klachten bij de alledaagse activiteiten weg en kon de klant weer vrijelijk bewegen en sporten”.

Tenslotte

Masseurs netwerk Nederland wenst Martin heel veel succes met het verder uitbouwen van zijn klantenkring.
Martin haalt veel voldoening uit zijn werk als masseur. Hij vindt het geweldig om in een 1 op 1 setting met mensen bezig te zijn.
Zijn klanten zullen ervaren dat ze bij hem een goede massage op maat krijgen. Door de vele opleidingen die hij heeft gevolgd kan hij voor zijn klanten in zijn behandelingen gebruik maken van vele technieken. De kwaliteit van zijn massages houdt hij op het juiste niveau door een actieve betrokkenheid bij het Massage Collectief Leiden, het regelmatig volgen van na- en bijscholingen ( zo was Martin recentelijk bij een unieke scholing onder leiding van de expert in Russische sportmassage Oleg Bouimer, directeur van een Amerikaans massage opleidingsinstituut en begeleider van wereldtoppers triathlon) en het deelnemen aan Massageteam4U.

Maar natuurlijk in de eerste plaats door dagelijks actief te zijn in zijn mooie nieuwe massagepraktijk!
Meer informatie en afspraken:
http://www.mpmoenen.nl/

Dit artikel is een vervolg op de serie “Op bezoek bij”.
Ook met uw massagepraktijk in deze rubriek? Neem dan contact met ons op.