OBR-tag: sportmassage

Deborah Brouwer

Iedereen heeft recht op een massage

Deze maand bestaat de massagepraktijk DeJo Massage van Deborah Brouwer al weer 5 jaar. Door haar vaste klanten werd ze verrast met veel, heel veel bloemen en persoonlijke berichtjes. Dit tekent de bijzondere persoonlijke betrokkenheid die kenmerkend is aan Deborah. Met hart en ziel zet zij zich in voor haar cliënten.

Deborah: “in deze wereld vol stress, burn-out en depressie, hebben mensen allemaal recht op een massage. Ik wil in een behandeling rust en ruimte creëren en neem ruim tijd voor mijn klanten. Is de afgesproken tijd eigenlijk voorbij, maar voel ik dat de klant nog meer nodig heeft, dan ga ik door, zonder dat de klant daar extra voor hoeft te betalen.”

Deborah

DeJo Massage

Vroeger was Deborah activiteitenbegeleidster en werkte ze veel met oudere mensen. Ze zag het effect en het belang van massage. “Ik masseerde vaak bij hen de handen, omdat ze vaak heel stijve handen kregen en hun handen steeds minder open stonden. Hierdoor werd bijvoorbeeld het nagel knippen steeds moeilijker”. De interesse in massage is op deze manier bij Deborah gegroeid.
Daarom begon ze in 2010 met de opleiding sportmassage bij het gerenommeerde opleidingsinstituut ALOS Opleidingen. In 2011 behaalde ze het officiele ACE diploma en vestigde ze haar praktijk DeJo Massage.

Samen met haar man Johan voert zij de praktijk, waarbij Johan vooral zorg draagt voor de website, de nieuwsbrieven en de overige ondersteunende activiteiten. Deborah geeft de massages. Zij heeft diverse massage- en behandelmethoden in haar bagage, zoals Sportmassage, Hotstone massage, Holistische massage, Breuss massage en de Dorn methode.

Massagekamer1

Massage op maat

Deborah: “in het begin van mijn praktijk deed ik vooral veel sportmassage, een in verhouding diepere en zwaardere massage, meer gericht op delen van het lichaam. Nu stem ik mijn massagebehandelingen steeds meer af op de behoefte van de klant. Veel klanten komen voor een algehele lichaamsmassage, de holistische massage. Deze behandeling duurt 1½ uur en hierbij behandel ik het hele lichaam, ook de buik en het gezicht.
Tijdens deze massages merk ik dat klanten helemaal tot rust komen. Ze zitten veel minder in hun hoofd en komen als het ware “meer tot zichzelf”. Ik vertel dan vaak wat over energiebanen en dat men waardevol is zoals men is.

Mijn kracht is dat ik de klanten veel tijd geef. Ik geef ze wat ik voel dat ze nodig hebben en luister goed naar hun vragen en opmerkingen tijdens de massage. Ik hanteer voor al mijn massages dezelfde prijs. Zo kan ik een mooie combinatie toepassen die de klant op dat moment nodig heeft en weet de klant vooraf altijd precies wat het kost.

Voedselbank

3 Jaar geleden heeft Deborah contact gezocht met de voedselbank. De spaarzame vrije plekken in haar agenda, wilde ze graag reserveren voor mensen die een massage eigenlijk keihard nodig hebben maar het niet kunnen betalen. “De voedselbank reageerde heel positief op mijn idee”, aldus Deborah. “Ze hebben het initiatief omarmd. Het staat op hun website en er liggen flyers van mijn massagepraktijk op de locatie van de voedselbank. Sindsdien krijgen 4 klanten van de voedselbank iedere maand bij mij een gratis stoelmassage”.

Tenslotte

Masseurs Netwerk Nederland is onder de indruk van de gedrevenheid en de visie van Deborah. Met massage wil zij haar klanten iets geven wat zij waardevol vindt. Zij gunt iedereen de weldaad van een goede, professionele massagebehandeling.  Daarvoor volgt ze jaarlijks bijscholingen en blijft ze zo “een leven lang leren”. Deborah hanteert realistische tarieven op grond van een marktonderzoek in de buurt, neemt uitgebreid de tijd voor haar klanten en toont haar sociale gezicht met gratis stoelmassages voor klanten van de voedselbank.

Meer informatie en afspraken:
www.dejomassage.nl

2015-11-11_16.20.33

Dit artikel is een vervolg op de serie “Op bezoek bij”.
Ook met uw massagepraktijk in deze rubriek? Neem dan contact met ons op.

OBR-tag: sportmassage

Mireille Portier

“Sportmassage is bedoeld voor iedereen die actief in het leven staat!”

Na 5 jaar gevestigd te zijn geweest in het centrum van Moordrecht in een acupunctuurpraktijk, is sinds kort de droom van Mireille Portier waarheid geworden. Al heel lang wilde ze een eigen massagepraktijk aan huis. En ze wilde op een woonark wonen. Zo gezegd zo gedaan. Samen met haar man ging ze aan de slag. Ze ontwierpen zelf een woonark, hebben deze laten bouwen én hebben in hun woonark een werkelijk prachtige massagepraktijk gerealiseerd. En natuurlijk heeft Mireille, een professional in hart en nieren, goed nagedacht over de locatie van haar woonark. Deze ligt namelijk direct aan een wandel-, fiets- en hardlooproute!

Mireille: “Ik ben trots op mijn mooie nieuwe massagepraktijk met een eigen opgang, wachtruimte en sanitair. En direct voor de praktijk is er voldoende parkeerruimte. Hier kan ik mijn klanten nog beter helpen in een rustgevende omgeving met uitzicht op het water. Alleen van het schitterende uitzicht worden mijn klanten bij binnenkomst al blij!”

Massagepraktijk Mireille Portier

Mireille werkte vroeger in het internationale bedrijfsleven, maar het massagevirus sluimerde al jaren. Nadat ze eerst een shiatsu massagecursus had gevolgd, is ze jaren later de opleiding Sportmassage gaan volgen bij MSP Opleidingen in Rotterdam in de fysiotherapiepraktijk van Ed van Bruggen. Voor haar was de verhuizing van haar bedrijf de prikkel om eindelijk met de opleiding sportmassage te gaan starten.

Sportmassage als basis voor een massage op maat

Mireille: “Sportmassage vormt de basis van mijn massages. Ik heb veel sporters als klant (hardlopers, zwemmers, wielrenners) en richt me in het bijzonder op mensen met nek- en schouderklachten, hoofdpijnklachten, fibromyalgie en lage rugklachten. Omdat ik zelf regelmatig hoofdpijn heb, kan ik me goed voorstellen wat dit betekent voor mijn klanten. Het is voor mij een extra motivatie om hen zo goed mogelijk te helpen. Ik merk dat mijn klanten tijdens de massage helemaal tot rust komen. Ze zitten veel minder in hun hoofd en komen als het ware “meer tot zichzelf”.
Toen Mireille pas begon met haar praktijk deed ze vooral veel sportmassage, een in verhouding diepere en zwaardere massage en meer gericht op delen van het lichaam. Nu stemt ze haar massagebehandelingen steeds meer af op de behoefte van de klant en is deze meer holistisch geworden.
“Ik voer geen ‘standaard’ behandelingen uit maar pas mijn massages aan de klachten en de wensen van het moment aan. Daarbij maak ik niet alleen gebruik van de specifieke sportmassage technieken maar ook andere behandelmethoden zoals triggerpointtherapie, cupping, Gua Sha, bindweefselmassage en manuele lymfedrainage”.

Aandacht

Mireille: “Mijn kracht is dat ik de klanten veel tijd geef. Ik geef ze wat ik voel dat ze nodig hebben en luister goed naar hun vragen en opmerkingen tijdens de massage”. Ik streef ernaar om 3 dagen per week vrij te zijn om zo weer voldoende energie te hebben voor mijn klanten. Als ik een hele dag masseer, dan deel ik de dag in een ochtend- , middag- en avondblok in. Tussen de blokken plan ik dan altijd ongeveer 2 uur vrij. Zo kan ik optimaal presteren. Immers, als professional kan je nooit verzaken!

Mireille hanteert voor al haar massages dezelfde prijs. Zo kan ze een mooie combinatie toepassen van diverse massagemethoden aangepast aan dat wat de klant op dat moment nodig heeft en weet de klant vooraf bovendien altijd precies wat het kost.

Samenwerking collega zorgverleners

De samenwerking met de acupuncturist praktijk is na haar vertrek in stand gebleven. Over en weer worden klanten doorgestuurd. Daarnaast werkt Mireille nauw samen met de fysiotherapeuten van o.a. sportschool Zin van bewegen en krijgt ze regelmatig klanten doorgestuurd op advies van de huisarts.
Inmiddels heeft ze ook een leuk nieuw contact gelegd met een personal trainer. Met hem wil ze o.a. bijeenkomsten gaan geven voor sporters met informatie over sportmassage en blessurepreventie en gezamenlijk abonnementen aanbieden.

Tenslotte

Masseurs Netwerk Nederland vindt Mireille een prachtig voorbeeld van een gedreven massage professional. Elke behandeling weer geeft ze alles wat ze heeft. Bij haar staat de klant echt centraal. Een parel voor de massagewereld!

Meer informatie en afspraken:
www.mireilleportier.nl

Dit artikel is een vervolg op de serie “Op bezoek bij”.
Ook met uw massagepraktijk in deze rubriek? Neem dan contact met ons op.

OBR-tag: sportmassage

Martin Moenen

Gewoon een goede massage!

In april 2017 opende Martin Moenen zijn massagepraktijk in de Merenwijk in Leiden. Martin was al actief in het Massage Collectief Leiden aan de Rooseveltstraat in Leiden, maar wilde graag een eigen vestiging vlakbij zijn woning. Zijn praktijk is gevestigd in winkelcentrum de Kopermolen, vlakbij een gezondheidscentrum, een huidtherapeutisch centrum, een logopedist en een apotheek. Kortom, een ideale locatie voor samenwerking met collega zorgverleners.

“ Ik wil mijn klanten graag gewoon een goede massage geven. Door mijn vele opleidingen, zoals lipomassage, touch for health, stoelmassage voetreflexmassage, sportmassage en kinesiotapen, wil ik graag zo goed mogelijk aansluiten bij de wensen en verwachtingen van mijn klanten. Niks zweverigs, gewoon lekker nuchter, een goede massage geven, omdat ik weet en dagelijks ervaar hoe belangrijk en waardevol een goede professionele massage is voor mensen.”

Massagepraktijk Moenen

Martin was tot voor kort werkzaam bij de Sociale Verzekeringsbank. Met veel liefde en aandacht hielp hij cliënten in het kader van de uitvoering van remigratieregelingen. Echter, zoals zo veel personen in Nederland, werd ook hij getroffen door een reorganisatie en een bezuinigingsronde. Daar sta je dan als 49 jarige!

Zijn partner was al enige tijd bezig hem te stimuleren en te interesseren om een massage opleiding te gaan volgen. “Haar gedachte was dat massage wel eens prima bij mij zou kunnen passen, omdat ik goed kan luisteren, gemakkelijk echte en oprechte aandacht geef aan mensen en mensen graag wil helpen”.
Zo gezegd zo gedaan en zo is Martin in 2010 begonnen met de opleiding Sportmassage bij MSP Opleidingen in Leiden.
Hij was direct enthousiast en kon zijn kennis en vaardigheden toepassen in de praktijk bij DIOK (de afkorting staat voor Doorzetten Is Onze Kracht), een bekende top rugbyclub met een rijke historie in Leiden.

Na de opleiding sportmassage volgde een breed scala aan na- en bijscholingen. Martin werd in het bijzonder geïnspireerd door de opleiding Voetreflexmassage. Martin: “De Oosterse benadering was voor mij een echte eyeopener. Ik was verbaasd en verwonderd over wat er met klanten gebeurt als ik Voetreflexmassage bij hen toepas. Dat heeft met zweverigheid niks te maken, integendeel. Als er 1 persoon is die met zijn beide voeten op de grond staat ben ik dat wel “.

Ontwikkeling

De praktijk loopt naar verwachting. “Door de locatie lopen er veel mensen langs mijn praktijk, die dan ook regelmatig naar binnenkomen voor informatie en om even bij mijn praktijk binnen te kijken”, aldus Martin.
Hij werkt op dinsdag- en donderdagavond bij DIOK en voert daar logischerwijs vooral sportmassage uit. Per avond masseert hij gemiddeld zo 2-4 rugbyers van de vereniging. Daarnaast is hij geopend van maandag t/m vrijdag van 10 – 18 uur en op maandag, woensdag en vrijdag zelfs tot 20.30 uur. In het weekend is hij uitsluitend geopend op afspraak.
In de nabije toekomst wil Martin zijn samenwerking met collega zorgverleners verder uitbreiden. Momenteel werkt hij vooral samen met Ross Watson en Guido Bakker, 2 fysiotherapeuten verbonden aan DIOK en gevestigd in een eigen fysiotherapeutisch centrum in sportcentrum Ja in Leiden. Ross Watson is in de sportwereld geen onbekende. Zo heeft hij onder meer gewerkt als fysiotherapeut en performancetrainer bij eredivisieclub voetbal AJAX en is hij nu actief voor het nationale waterpoloteam en de Zijl waterpolo.

Fysische vaattherapie – Bemer

Sinds kort heeft Martin de beschikking over de Bemer-PRO, het meest uitgebreide en professionele systeem van Bemer voor het geven van fysische vaattherapie. Diverse klanten hebben de heilzame werking van de fysische vaattherapie al kunnen ervaren. Fysische vaattherapie verbetert de microcirculatie en ondersteunt zo het zelfherstellend vermogen van het menselijk lichaam.

Martin noemt als voorbeeld een oudere vrouw met reuma. In het begin ging ze dagelijks 2x per dag op de Bemer, nu nog 3x in de week. Door het gebruik van de Bemer werden haar polser soepeler, en kon ze volstaan met veel minder pijnmedicatie. Bovendien kon de cliënt veel beter slapen, zowel qua tijdsduur (van 2 naar 6 uur slaap gemiddeld per nacht), als qua diepte. Voor de komende week staat een cliënt op het programma met een voorste kruisbandoperatie. Ook daarbij zal Martin de Bemer op een passende manier gaan inzetten.
Martin integreert de Bemer het liefst met zijn massagebehandelingen. Naar zijn mening een optimale situatie. situatie. Martin: “Laatst had ik een klant met vage heupklachten, naar mijn idee een piriformis probleem. Mijn klant liep al langere tijd rond met deze klachten en had al diverse zorgverleners bezocht. Na 10 behandelingen, bestaande uit massage gecombineerd met fysische vaattherapie waren de klachten bij de alledaagse activiteiten weg en kon de klant weer vrijelijk bewegen en sporten”.

Tenslotte

Masseurs netwerk Nederland wenst Martin heel veel succes met het verder uitbouwen van zijn klantenkring.
Martin haalt veel voldoening uit zijn werk als masseur. Hij vindt het geweldig om in een 1 op 1 setting met mensen bezig te zijn.
Zijn klanten zullen ervaren dat ze bij hem een goede massage op maat krijgen. Door de vele opleidingen die hij heeft gevolgd kan hij voor zijn klanten in zijn behandelingen gebruik maken van vele technieken. De kwaliteit van zijn massages houdt hij op het juiste niveau door een actieve betrokkenheid bij het Massage Collectief Leiden, het regelmatig volgen van na- en bijscholingen ( zo was Martin recentelijk bij een unieke scholing onder leiding van de expert in Russische sportmassage Oleg Bouimer, directeur van een Amerikaans massage opleidingsinstituut en begeleider van wereldtoppers triathlon) en het deelnemen aan Massageteam4U.

Maar natuurlijk in de eerste plaats door dagelijks actief te zijn in zijn mooie nieuwe massagepraktijk!
Meer informatie en afspraken:
http://www.mpmoenen.nl/

Dit artikel is een vervolg op de serie “Op bezoek bij”.
Ook met uw massagepraktijk in deze rubriek? Neem dan contact met ons op.

OBR-tag: sportmassage

Thijs Geurts

Laat kleine klachten geen groot probleem worden!

“Het menselijk lichaam heeft net als een auto regelmatig onderhoud nodig. Doe je dat niet dan levert dat vroeg of laat problemen op. Met Soft Tissue Therapie worden blessures en klachten snel aangepakt en kunnen mijn cliënten hun dagelijkse bezigheden en sportieve activiteiten weer snel oppakken”, aldus Thijs Geurts van Geurts Sport en Healthcare.
Met zijn praktijk wil Thijs het gat tussen de masseur en de fysiotherapeut invullen. Hij werkt daarbij o.a. nauw samen met fysiotherapeuten en andere deskundigen.

Geurts Sport and Healthcare

Thijs Geurts heeft een technische opleiding gevolgd in de metaal. Daarna heeft hij een succesvol bedrijf gehad in de petrochemische industrie. In zijn vrije tijd deed hij toen al veel aan hardlopen en had daarbij regelmatig last van blessures. Thijs: “In het begin ging ik regelmatig naar de fysiotherapeut om me voor mijn blessures te laten behandelen. Op een gegeven moment bedacht ik me dat voorkomen wellicht beter zou kunnen zijn dan genezen. Toen heb ik me eens laten behandelen door een sportmasseur, Gerrit Zoomer. Door zijn behandelingen merkte ik dat ik steeds minder vaak geblesseerd raakte en dat ik vaker en meer intensief kon trainen”. Thijs raakte zo enthousiast dat hij in 2013 de opleiding Sportmassage zelf ging volgen. Daarna volgden vele nascholingen, zoals gespecialiseerde massages, sporttherapie (o.a. triggerpointtherapie, bindweefselmassage en vele mobilisatie technieken), medical taping, dry needling (volgens het trigger needling concept), myofasciale technieken, en nog diverse buitenlandse cursussen op het gebied van triggerpointtherapie, bindweefselmassage, fascie therapie en medical taping.

Thijs heeft veel te danken aan Gerrit Zoomer. “Ik heb ontzettend veel van hem geleerd en ben hem daar nog elke dag dankbaar voor. Door hem kwam ik in contact met de Nederlandse roeitop en mocht ik mee naar internationale trainingskampen. De sporters waardeerden mijn behandelingen en via-via kreeg ik steeds meer contacten. Niet alleen in de roeisport, maar ook in de atletiek, het wielrennen en de BMX”. In 2016 werd het tijd voor een serieuze carrière move en heeft hij officieel zijn bedrijf Geurts Sport and Healthcare opgericht.

Soft Tissue Therapie

Thijs is een groot voorstander van Soft Tissue Therapie: de manipulatie van de zachte weefsels van het lichaam (spieren, bindweefsel/fascia, pezen, ligamenten en gewrichten). “Soft Tissue Therapie is een combinatie van diverse mobilisatietechnieken, bindweefsel- en fascietechnieken, triggerpointtechnieken, deep tissue massage en dry needling. De inzet van deze technieken wordt volledig afgestemd op het individu. Met de therapie leveren we een bijdrage aan het herstel van klachten aan het bewegingsapparaat en houdingsverbetering. Ook bij pijn en overbelasting behaal ik goede resultaten bij mijn cliënten”.

Soft tissue therapie wordt binnen Geurts Sport and Healthcare zowel preventief als curatief ingezet.

De praktijk

De praktijk van Thijs is gevestigd in IJsselstein en Vleuten, in IJsselstein in het pand van Body Business aan de Baden Powellweg 4 en in Vleuten in het gebouw van de Rob Druppers Running Academy. Zijn klanten kunnen hier 5 dagen in de week terecht.

Daarnaast is Thijs regelmatig te vinden op Sportcentrum Papendal, bij nationale en internationale toernooien en trainingskampen van de KNWU en de KNRB en verder daar waar de atleten hem nodig hebben. Hij is fulltime actief in zijn praktijk en verdient er zijn inkomen mee.
De Soft Tissue Therapeuten Hannelore Terlouw, Marion de Bruijn en Gerard Faaij worden door Thijs vooralsnog ingehuurd als ZZP-er. Hannelore werkt voor Thijs vooral in het kader van zijn overeenkomst met de KNRB. Marion en Gerard werken vooral in de praktijk in Vleuten en IJsselstein en behandelen daar voornamelijk particuliere cliënten. Ook Gerrit Zoomer werkt nu inmiddels als ZZP-er voor Thijs, heel bijzonder natuurlijk, gelet op het feit dat hij er voor heeft gezorgd dat Thijs met het massagevirus is besmet!
Thijs gaat samen met zijn medewerkers op cursus of opleiding. Thijs: “Ik vind het belangrijk dat we met elkaar werken vanuit een gezamenlijke visie en dat onze kennis zoveel mogelijk op hetzelfde niveau is. Daarnaast is het natuurlijk ook heel gezellig om samen een cursus of opleiding te volgen”.

Bij het werk op de bosbaan bij de KNRB is er veel overleg tussen Thijs en Hannelore. “We bespreken dan hoe de sporters de behandelingen ervaren en wat er speelt bij hen. Op deze manier proberen we steeds beter aan hun wensen en verwachtingen te voldoen. Daarnaast overleg ik ook veel telefonisch met Hannelore, Marion, Gerard en Gerrit om de kwaliteit van onze behandelingen zo hoog mogelijk te blijven houden. Klinisch redeneren en uitstekende palpatievaardigheden vormen de basis van onze behandelingen”.

In de praktijk merkt Thijs dat klanten vaak getriggerd worden om een afspraak bij hem te maken, omdat hij werkt met topsporters. Hij vindt echter dat de topsport niet centraal moet staan. Zijn klanten moeten komen, omdat ze een goede en effectieve behandeling willen en niet omdat hij werkt voor topsporters. Thijs: “Wat ons bijzonder maakt, is denk ik de persoonlijke aandacht die wij voor de cliënt hebben. De persoon staat altijd centraal. Alleen al door goed te luisteren kun je al veel bereiken. Wij proberen altijd een antwoord te vinden op de vraag waarom er een klacht optreedt. Door de oorzaken aan te pakken, blijven de gevolgen immers te overzien”.

Samenwerking

Samenwerking is natuurlijk van groot belang. Zo werkt Thijs nauw samen met de fysiotherapeuten van LV Fysiotherapie in IJsselstein, in het bijzonder met John la Brie en Justine Verzijlbergen. Daarnaast heeft Thijs goede contacten met diverse sportartsen, een diëtist, en diverse trainers. “Zo kunnen we onze klanten doorsturen naar een deskundige partner als wij ze niet verder kunnen helpen. Ook als ik voordat ik een behandeling start een “niet pluis” gevoel heb, stuur ik mensen door, bijvoorbeeld naar de sportarts. De klant belt dan zelf naar de sportarts en deze houdt mij van het verdere beloop op de hoogte. Omgekeerd krijg ik ook sporters op verwijzing van een sportarts. Ik vind het super om zo samen te werken!”

Tenslotte

Bij Thijs Geurts kan je terecht als topsporter, maar ook als je jouw sport meer recreatief beoefent. Je kunt altijd rekenen op een effectieve behandeling helemaal op maat voor jou. Samen met zijn medewerkers Hannelore, Marion, Gerard en Gerrit, gaat hij de komende jaren enthousiast verder met het uitbreiden en door ontwikkelen van zijn praktijk.
Masseurs Netwerk Nederland wenst Thijs veel succes in de toekomst!
Meer informatie en afspraken: www.sportandhealthcare.nl

Ook met een interview in deze rubriek? Neem dan contact op met de redactie.