Nwb-tag: cupping massage

Cupping massage

 

Datum: 22 Juni 2018 19:30 – 21:30 uur
Locatie: MSP Opleidingen, Rooseveltstraat 12, Leiden
Kosten: € 12,40 excl. btw

aanmelden

Inleiding

Cupping is een 3000 jaar oude massagetechniek afkomstig uit China. In de oorspronkelijke cupping massage werden er koehoorns gebruikt, in de loop der eeuwen is de techniek steeds verbeterd, door andere materialen. De al oude techniek van het vacuüm trekken met een vlam wordt door de professionals nog altijd toegepast. Hiermee kan de cup op de huid gezet worden. De laatste decennia gebruiken we o.a. cups die door middel van een plastic balletje op het glaasje de huid vacuüm kan trekken.

Cupping is afkomstig uit de TCM (Traditional Chinese Medicine), evenals de Guasha massage en acupunctuur. Cupping kan zowel ontspannend als therapeutisch worden ingezet in de massagepraktijk. Bij sporters wordt cupping ook steeds meer toegepast. Zeker na de Olympische spelen in Rio, waar Michael Phelps, de beroemde Amerikaanse zwemmer, aangaf dat hij cupping gebruikt om zijn spieren sneller te laten herstellen na inspanning.

Doel / inhoud

Met deze netwerkbijeenkomst willen we jou als sportmasseur, wellnessmasseur en /of ontspanningsmasseur een eerste kennismaking geven met cupping massage en het leren werken met verschillende cups en methoden van cupping.

Aan de orde komen vragen als:

  • waar komt cupping vandaan
  • wat zijn de indicaties / contra-indicaties
  • hoe en wanneer kan je het in de praktijk gebruiken
  • hoe kan je cupping massage integreren in je massagebehandeling
  • hoe gebruik je de verschillende typen cups
  • tips en trics van de docent uit zijn eigen massagepraktijk

Het grootste deel van de netwerkbijeenkomst gaan we praktisch aan de slag. de docent demonstreert, legt uit en jij gaat direct zelf aan de slag met cupping massage

Programma

19.15 uur Ontvangst met koffie / thee
19.30 uur: Theorie Cupping
20.00 uur: Demonstratie en oefenen cupping massagetechnieken
21.30 uur: Evaluatie en afronden

Docent

Hil Smit is een ervaren sport- en sportzorgmasseur en past cupping met succes toe in zijn eigen praktijk. Daarnaast is hij register therapeut, auricolo therapeut, sivas behandelaar en past hij acupunctuur toe in zijn praktijk. Bovendien is hij teamleider van een massageteam. Hij wil zijn kennis en ervaring graag delen met masseurs in Nederland.