Datum: 10-02-2016 van 19:30 tot 21:30
Locatie: MSP Opleidingen, Rooseveltstraat 12 in Leiden
Kosten: € 6,30 excl. btw

aanmelden

Inleiding

De netwerkbijeenkomst "Voeding voor de (top)sporter” is de 3e en laatste bijeenkomst in een drieluik over testen, trainen en voeding bij een (top)sporter.
De spreker Channah Brandsema (een ervaren topsporter, voornamelijk afkomstig uit het wielrennen en nu bezig met de triatlon) zal haar kennis en ervaring met ons delen.

sports foods

Channah:
" topsport bestaat niet alleen uit het pakken van, in mijn geval, mijn fiets en het puur en alleen maar rondjes draaien. Er komt heel veel bij kijken, waarbij in het bijzonder testen, trainen en voeding natuurlijk heel erg belangrijk zijn.
Ik wil graag mijn kennis en ervaring met (sport)masseurs en sportverzorgers delen, omdat zij een belangrijke schakel zijn in de sportzorgketen en de sportmedische begeleiding van (top)sporters in samenwerking met de fysiotherapeut en de sportarts.
In een driedelige serie van interactieve netwerkbijeenkomsten geef ik jou een totaal plaatje over het belang van testen, trainen en voeding voor een (top)sporter. Ik zorg ervoor dat onderwerpen als opbouw van een wedstrijdseizoen, het trainen gedurende het seizoen op geleide van testresultaten en het juist gebruik van voeding bij trainingen en wedstrijden aan de orde komen. Dus wil je inside informatie over het leven van een (top)sporter, dan ben je van harte welkom! "

Doel bijeenkomst

De derde en voorlopig laatste interactieve workshop gaat over voeding. Voeding is een zeer belangrijke factor bij het beoefenen van (top)sport, maar natuurlijk ook in het leven van een breedtesporter of iemand die bijna niets aan sport doet.
In deze bijeenkomst bespreken we gezonde voeding in het algemeen en gaan we specifiek in op de aanbevolen voeding voor (top) sporters.
Channah gaat in het bijzonder in op haar voedingsgewoontes en voedingsschema's. Tevens bespreekt ze de specifieke voeding voor, tijdens en na wielrenwedstrijden. Ze maakt tijdens de bijeenkomst tevens gebruik van de ervaring van  een sport diëtist die actief is binnen de wielersport en beschikbare wetenschappelijke literatuur.
Het is bekend dat voeding een gevoelig onderwerp kan zijn bij duursporters. Bij hen kan de zogenaamde "Anorexia Athletica" voorkomen. Is dit aan de orde, dan is ondersteuning van trainers, ouders, coaches, ploeggenoten en vrienden van groot belang.

Docent

De netwerkbijeenkomst wordt verzorgd door Channah Brandsema. Afgestudeerd fysiotherapeute aan Hogeschool Utrecht, cursiste bij MSP opleidingen, Certified Kinesio Taping Practitioner en topsporter. Channah is 4 jaar actief geweest in het wielrennen, vanuit het Women Development Team van CS030. Sinds dit jaar is Channah met triatlon begonnen en komt uit in het eerste divisie team van Hellas Utrecht.

channah

Relevante links

voedingscentrum
sportzorg
noc nsf
sportdietetiek Nederland
afleveringen van Tot op het Bot (BNN)

aanmelden