Datum: 25-11-2015 van 19:30 tot 21:30
Locatie: MSP Opleidingen, Rooseveltstraat 12 in Leiden
Kosten: € 6,20 excl. btw

aanmelden

Inleiding

De netwerkbijeenkomst "Trainen van een (top)sporter”  is de 2e bijeenkomst in een drieluik over testen, trainen en voeding bij een (top)sporter.
De spreker Channah Brandsema (een ervaren topsporter, voornamelijk afkomstig uit het wielrennen en nu bezig met de triatlon) zal haar kennis en ervaring met ons delen.

training

Channah:
" topsport bestaat niet alleen uit het pakken van, in mijn geval, mijn fiets en het puur en alleen maar rondjes draaien. Er komt heel veel bij kijken, waarbij in het bijzonder testen, trainen en voeding natuurlijk heel erg belangrijk zijn.
Ik wil graag mijn kennis en ervaring met (sport)masseurs en sportverzorgers delen, omdat zij een belangrijke schakel zijn in de sportzorgketen en de sportmedische begeleiding van (top)sporters in samenwerking met de fysiotherapeut en de sportarts.
In een driedelige serie van interactieve netwerkbijeenkomsten geef ik jou een totaal plaatje over het belang van testen, trainen en voeding voor een (top)sporter. Ik zorg ervoor dat onderwerpen als opbouw van een wedstrijdseizoen, het trainen gedurende het seizoen op geleide van testresultaten en het juist gebruik van voeding bij trainingen en wedstrijden aan de orde komen. Dus wil je inside informatie over het leven van een (top)sporter, dan ben je van harte welkom! "

Inhoud

In de 1e bijeenkomst van de drieluik over testen, trainen en voeding bij een (top)sporter zijn we uitgebreid ingegaan op het hoe en wat rondom testen die sporters (wielrenners) moeten doen om goede trainingsschema's te kunnen opstellen.
In de 2e bijeenkomst "Trainen van een (top)sporter” staan de trainingen zelf centraal. We bespreken de verschillende type trainingen (kracht-, sprint-, duurtrainingen), de trainingsopbouw gedurende het seizoen en de trainingsopbouw naar specifieke wedstrijden (tijdrit, klassieker of criterium). We vragen ons steeds af waarom er op een bepaald moment voor welke training wordt gekozen.Hierbij leggen we ook de verbinding tussen de verkregen testresultaten en de uit te voeren trainingen.
In de workshop zal de spreker gebruik maken van beschikbare wetenschappelijke literatuur over training, de ervaring van haar trainers en haar eigen trainingservaring.

Docent

De netwerkbijeenkomst wordt verzorgd door Channah Brandsema. Afgestudeerd fysiotherapeute aan Hogeschool Utrecht, cursiste bij MSP opleidingen, Certified Kinesio Taping Practitioner en topsporter. Channah is 4 jaar actief geweest in het wielrennen, vanuit het Women Development Team van CS030. Sinds dit jaar is Channah met triatlon begonnen en komt uit in het eerste divisie team van Hellas Utrecht.

channah

Relevante links

trainen op hartslag
trainingstips en trainingsprogramma's

aanmelden