Inleiding

Naast klachten aan de schouder komen ook klachten aan de elleboog en de pols geregeld voor. Met name de musculaire anatomie van zowel de elleboog als de pols zit ingewikkeld in elkaar wat het lastig maakt tussen spieren te differentiëren. Wat zijn de meest voorkomende klachten in de pols en elleboog en waaruit bestaat een goed onderzoek van de elleboog en de pols? Dit en meer in deze netwerkbijeenkomst.

Doel van de bijeenkomst

Het voornaamste doel van deze bijeenkomst is het onder de knie krijgen van de anatomie van pols en elleboog. De anatomie is in deze regio de basis voor het kunnen begrijpen van meerdere pathologieën in deze regio’s. Na deze bijeenkomst ben je in staat een juiste differentiaal diagnose op te stellen en kan je een volledig onderzoek van zowel de elleboog als de pols uitvoeren. Ook zullen we stil staan bij de meest recente behandelmethodes.

Inhoud

  • Anatomie elleboog en pols regio
  • Differentiaal diagnostiek elleboog en pols
  • Referred pain in onderarm regio
  • Onderzoek bij klachten aan elleboog en pols
  • Behandeling bij klachten aan elleboog en pols

Docent

erwin adan hardloperDe bijeenkomst zal worden verzorgd door Erwin Adan, fysiotherapeut bij Fysiotherapie Zeeland, docent MSP Opleidingen en topsporter. Erwin is een atleet gespecialiseerd in de
middellange afstand en werkt als fysiotherapeut met (top)sporters uit allerlei takken van sport. Erwin volgt op het moment de masteropleiding manuele therapie.

Voorbereiding bijeenkomst

Artikel elleboog en pols Erwin Adan (onder constructie).