Ixorg jouw alternatief voor aanvullende verzekeringen met nu ook massage vergoed

Ixorg is een verfrissend nieuw alternatief voor de bestaande aanvullende verzekeringen.
Het is een initiatief vanuit de tandartsorganisatie KNMT en vanuit fysiotherapeuten in Nederland.

Uniek: het “zorgpotje” dat je opbouwt mag ook gebruikt worden voor massagebehandelingen.

Lees de blog

IXORG zorg voor jezelf

De basisfilosofie is dat de zorgverlener en de patiënt zelf goed kunnen bepalen wat adequate zorg is en de bemoeienis van de verzekeraar met de inhoud van de zorg alleen maar contraproductief werkt. Ixorg bemoeit zich daar dan ook niet mee.

Wat ixorg doet is patiënten helpen goed voor zichzelf te zorgen. Het motto is dan ook zorg voor je zelf. Als je goed voor je zelf zorgt, heb je uiteindelijk ook minder zorg nodig.
Dat doet ixorg door de echte risico’s te verzekeren. Heb je dus een ongeval gehad, of een ernstige blessure door bijvoorbeeld het sporten dan is dat verzekerd. Voor reguliere zorg bouwen de klanten van ixorg een eigen zorgspaarpot op, waaruit ze hun reguliere zorg kunnen betalen. Dat kan een mondzorgbehandeling zijn, of een periodieke controle bij de tandarts, een bezoek aan de fysio etc.

Ixorg staat ook toe dat het zorgpotje voor massage gebruikt wordt, zodat klanten inderdaad goed voor zichzelf kunnen zorgen,

Als het zorgpotje leeg is, schiet ixorg tot maximaal € 240,– rekeningen voor. Het geld in het zorgpotje is en blijft van de klant. Klanten hebben een eigen zorgportaal waarin ze kunnen zien wat ze hebben opgebouwd aan saldo en ze inmiddels besteed hebben aan hun zorg.

Masseurs Netwerk Nederland staat achter dit nieuwe initiatief en brengen het graag onder de aandacht van alle masseurs en hun klanten. Kijk er naar of het past voor jou als masseur en voor jouw klanten en weeg het af tegen je huidige aanvullende verzekering.