Kika 2016: een impressie van sportmasseur Ans de Jeu

Na een geweldige ervaring in 2015 bij de Giro di Kika, een wielerevenement door de Italiaanse Dolomieten voor het goede doel: Kika kinderen kankervrij, heb ik mij ook in 2016 als vrijwillig sportmasseur ingezet voor dit spectaculaire, maar loodzware evenement.

kika kinderen kankervrij

108 Deelnemers reden in 6 dagen 995 kilometers met ruim 16.000 hoogtemeters. Iedere dag een nieuwe etappe met de mooiste beklimmingen en een schitterend landschap. Tijdens de etappes stond het massage/fysio-team klaar om de renners te verzorgen. Iedere dag 2 masseurs op checkpoint 1, 2 masseurs op checkpoint 2 en 4 masseurs bij de finish op de camping. Na 18.00 uur stond het hele team op de camping klaar, zodat alle renners zich konden melden en laten masseren.

Van kramp, tot tapen! Maar vooral massage van de kuiten, bovenbenen, onderrug, nek en schouders. Het massageteam werd volop bedankt. Mede dankzij de massage hebben veel deelnemers de finish gehaald.

kika01a

De ontlading na 6 dagen was enorm. De emoties en blijdschap van zowel deelnemers als supporters en vrijwilligers. In totaal is er € 504.668,56 bij elkaar gefietst!

Dit evenement kan niet plaatsvinden zonder vrijwilligers én sponsors. Daarom grote dank aan MSP Opleidingen voor het beschikbaar stellen van 5 massagetafels incl. kussens én massage olie van NAQI.

Ans de Jeu, gediplomeerd ACE Sportmasseur
ACE_logo_CMYK_300dpi

Een foto impressie:

kika2