EMMET Techniek

Datum: 14-02-20200 van 19:30 tot 21:30
Locatie: Meersport, Venkelbaan 41, Capelle a/d IJssel
Kosten: € 12,40 excl. btw

aanmelden

Inleiding

EMMETT Techniek is in de praktijk ontwikkeld door Ross Emmett voor honden, paarden en later  ook voor mensen. Inmiddels in ruim 40 landen. De techniek werkt zacht op specifieke punten van het lichaam, waarna het lichaam reageert. In de praktijk zien we daarmee dat balans zich herstelt, dat actieve stabilisatie beter wordt, dat detonisatie makkelijk gaat, dat pijn vermindert, mobiliteit verbetert en daarmee blessures sneller herstellen en bewegen makkelijker gaat. Juist vanwege deze algemene effecten is er een enorm toepassingsgebied: in de sport, wellness, BHV, als therapievorm en zeker ook als voor mantelzorgers toepasbaar.

Doel van de bijeenkomst

In een 2 uur durende interactieve workshop maak je kennis met EMMETT Techniek en de toepassingsmogelijkheden van deze zachte behandelmethode. Er worden praktijkvoorbeelden gegeven. Er worden 2 technieken (diafragma en onderarm) nader uitgelegd, gedemonstreerd en aangeleerd. Deze technieken kun je de volgende dag in je praktijk toepassen, zodat je kunt ervaren wat EMMETT Techniek voor jou en je cliënten kan betekenen. Ook wordt aangestipt hoe de opleiding tot EMMETT Practitioner eruit ziet en wanneer je eendaagse kennismakingstrainingen, de EMM-Tech training, kunt doen.

Inhoud

  • Introductie in de achtergrond van Ross Emmett en de ontwikkeling van EMMETT Techniek
  • Beschrijving van EMMETT Techniek
  • Praktijkdemonstratie bij enkele deelnemers
  • Eventueel korte film van een deel van een presentatie door Ross Emmett
  • Aanleren van de technieken diafragma en onderarm

Docent

Sportarts Ria van Rooijen is ooit begonnen als fysiotherapeut met een gedegen massageopleiding. Zij kent de meerwaarde van massages in de zorg. Ria heeft o.a. gewerkt bij Defensie, KNVB, KNSA en was 11 jaar lang eindverantwoordelijk voor de medische zorg van de Utrecht marathon.

In 2008 begeleide zij de ruiterploeg in Hongkong tijdens de Olympische Spelen van Beijing. Geleidelijk aan is zij zich meer en meer gaan verdiepen in een meer integratieve manier van werken en is zij van praktijk veranderd. Ria werkt als sportarts bij Vrouw&Klinieken in Lelystad, is docent medische basiskennis, IPC-classifier aangepaste schietsport, medevertegenwoordiger en instructeur EMMETT Techniek in Nederland en België. In haar vrije tijd doet zij o.a. aan sportschieten, is ze graag buiten bezig met haar honden of klust ze in haar Franse vakantiewoning.