Cupping massage

 

Datum: 22 Juni 2018 19:30 – 21:30 uur
Locatie: MSP Opleidingen, Rooseveltstraat 12, Leiden
Kosten: € 12,40 excl. btw

aanmelden

Inleiding

Cupping is een 3000 jaar oude massagetechniek afkomstig uit China. In de oorspronkelijke cupping massage werden er koehoorns gebruikt, in de loop der eeuwen is de techniek steeds verbeterd, door andere materialen. De al oude techniek van het vacuüm trekken met een vlam wordt door de professionals nog altijd toegepast. Hiermee kan de cup op de huid gezet worden. De laatste decennia gebruiken we o.a. cups die door middel van een plastic balletje op het glaasje de huid vacuüm kan trekken.

Cupping is afkomstig uit de TCM (Traditional Chinese Medicine), evenals de Guasha massage en acupunctuur. Cupping kan zowel ontspannend als therapeutisch worden ingezet in de massagepraktijk. Bij sporters wordt cupping ook steeds meer toegepast. Zeker na de Olympische spelen in Rio, waar Michael Phelps, de beroemde Amerikaanse zwemmer, aangaf dat hij cupping gebruikt om zijn spieren sneller te laten herstellen na inspanning.

Doel / inhoud

Met deze netwerkbijeenkomst willen we jou als sportmasseur, wellnessmasseur en /of ontspanningsmasseur een eerste kennismaking geven met cupping massage en het leren werken met verschillende cups en methoden van cupping.

Aan de orde komen vragen als:

 • waar komt cupping vandaan
 • wat zijn de indicaties / contra-indicaties
 • hoe en wanneer kan je het in de praktijk gebruiken
 • hoe kan je cupping massage integreren in je massagebehandeling
 • hoe gebruik je de verschillende typen cups
 • tips en trics van de docent uit zijn eigen massagepraktijk

Het grootste deel van de netwerkbijeenkomst gaan we praktisch aan de slag. de docent demonstreert, legt uit en jij gaat direct zelf aan de slag met cupping massage

Programma

19.15 uur Ontvangst met koffie / thee
19.30 uur: Theorie Cupping
20.00 uur: Demonstratie en oefenen cupping massagetechnieken
21.30 uur: Evaluatie en afronden

Docent

Hil Smit is een ervaren sport- en sportzorgmasseur en past cupping met succes toe in zijn eigen praktijk. Daarnaast is hij register therapeut, auricolo therapeut, sivas behandelaar en past hij acupunctuur toe in zijn praktijk. Bovendien is hij teamleider van een massageteam. Hij wil zijn kennis en ervaring graag delen met masseurs in Nederland.

8 gedachten over “Cupping massage

 1. Catharina

  Ik vond het een super netwerk bijeenkomst. Een hoop geleerd. In 1 woord geweldig. Hele fijne man. En geeft hele duidelijke uitleg.

  Geweldig

  Reageren
  1. Joost Mentink Bericht auteur

   Graag gedaan Catharina, erg fijn om te horen dat je de bijeenkomst zo goed beoordeelt. Daar doen we het allemaal voor, geef het door aan collega masseurs, zodat zij ook positieve ervaringen kunnen opdoen bij masseurs Netwerk Nederland!

   Reageren
  1. Joost Mentink Bericht auteur

   Dank je wel Sandy en Peggy voor jullie reactie. Altijd een feestje om jullie erbij te hebben bij de bijeenkomsten. Positief, leergierig en enthousiast, top!

   Reageren
 2. Bart-Jan van Hoek

  Ik vond het een zeer leerzame, interessante en gezellige avond met een boeiende spreker die duidelijk heel veel van het onderwerp weet, er boeiend over kan vertellen en ook een goede praktische demonstratie kan geven.
  Ik zie uit naar meer van dit soort netwerkbijeenkomsten en nogmaals dank voor de organisatie.
  Met vriendelijke groet,
  Bart-Jan van Hoek,
  namens Time for Wellness / Feel Good Center Noordwijk

  Reageren
  1. Joost Mentink Bericht auteur

   Graag gedaan Bart-Jan, hier doen we het voor. Fijn dat je herkent hoe waardevol dit soort bijeenkomsten zijn die we vanuit Masseurs Netwerk Nederland voor alle masseurs in Nederland organiseren. Houd de site in de gaten voor nieuwe bijeenkomsten en als je wensen / suggesties hebt, laat het ons weten!

   Reageren
 3. Truus van Middelaar

  Wat een fijne bijeenkomst. Prettige ontvangst, gemoedelijke sfeer, goede inleider.
  Heel veel geleerd, de cups ook al aangeschaft en zelfs al gebruikt in mijn praktijk.
  Dank je wel. Benieuwd naar de volgende bijeenkomst.

  Truus van Middelaar

  Reageren
  1. Joost Mentink Bericht auteur

   dank Truus voor je reactie, erg leuk te horen! We werken hard aan goede netwerkbijeenkomsten en willen dat graag doen in een goede ontspannen sfeer, zodat we op een hele plezierige manier met elkaar kunnen leren!

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *