Bodycoaching

 

Datum: 03-04-2020 van 19:30 tot 21:30
Locatie: MSP Opleidingen, J.C. de Rijpstraat 20, 2315 WE Leiden
Kosten: € 12,40 excl. btw

aanmelden

Inleiding

Ons lichaam regeert op datgene wat het meemaakt en dat kan stress veroorzaken. We voelen het in onze schouders of onze rug of ergens anders in ons lichaam. Zogenaamde oplossingen zijn vaak van korte duur.

Het verband tussen spieren, meridianen en emoties werd in de 60er jaren ontwikkeld in Amerika. De ontdekking dat het lichaam informatie opslaat en dat dit middels het testen van spieren vertaald kan worden, heeft veel creatieve geesten geïnspireerd.

De spiertesten en correctiemethodes die gebruikt worden binnen Body Coaching vinden hun oorsprong in de Toegepaste Kinesiologie en Touch for Health. Het is een samenvatting van een veel groter geheel.

Body Coaching geeft inzicht in de samenhang tussen spieren, 14 meridianen, de gerelateerde organen, emoties en de klachten die daaraan gekoppeld zijn.

Doel van de bijeenkomst

Kennismaken met de principes en uitgangspunten van body coaching en onderzoeken hoe Body coaching kan worden ingezet in jouw massagepraktijk.

Inhoud

  • De relatie tussen energie, organen, spieren en klachten
  • Hoe vertaal je de (emotionele) boodschap van je lichaam
  • Waarom doe je wat je doet
  • De werking van stress en de invloed op je functioneren
  • Je drijfveer, je sterke kant en de manier waarop dit zich uit in je werk en je relaties

Docent

In de lijn van John F. Thie wil Aria den Hartog Body Coaching toegankelijk maken voor een groot publiek. Het is haar doel de kennis die zij in de afgelopen 30 jaar heeft opgedaan in een werkbare en eenvoudige vorm aan te bieden.