Bemer fysische vaattherapie – casussen

Op deze pagina verzamelen we casussen en gebruikservaringen van de Bemer fysische vaattherapie. De casussen zijn ingebracht door de betreffende therapeuten.

bestel de bemer

Casus 1. Cliënt operatie knie (massagetherapeut HdV)

Knieoperatie, schoon maken knie achterzijde; sneller herstel genezingsproces; Bbody en Bpad 1-2x per week in de massagepraktijk

Casus 2. Cliënt slijmbeursprobleem (massagetherapeut HdV)

Slijmbeursontsteking dakdekker; 5x per week, 2x per dag Bbody en Bspot; dakdekker kon na een week weer aan de slag.

Casus 3. Patiënt claudicatio (fysiotherapeut NvdL)

Claudicatio intermittens patiënt. Na 2 weken 2x per week 1x behandeling, kon patiënt 1 minuut langer zonder pijn lopen.

Casus 4. Patiënt psoriasis (fysiotherapeut NvdL)

Duidelijk rustiger beeld na 3 weken behandeling 2x per week. Minder jeuk, minder schilfers, minder rood. Behandeling met Bbody en Bpad.

Casus 5. Patiënt littekenweefsel (fysiotherapeut NvdL)

Litteken rustiger en mooier in omliggend huidsysteem. 3 weken, 2x per week behandeling.

Casus 6. Operatie voorste kruisband (massagetherapeut MM)

Leeftijd: 25 jaar (10 behandelingen, 2x per week)
Probleem: operatie voorste kruisband. Afgescheurd tijdens sporten.
Doel: makkelijker herstellen na de operatie
Behandeling: 3x behandelen (pad en spot) voor de operatie en 7x na de operatie van kruisband.
Resultaat: Persoon is na de operatie sneller hersteld dan verwacht. Hij heeft naast de fysische vaatbehandeling ook revalidatietraining onder fysio begeleiding.

Casus 7. Neuropathie door suikerziekte (massagetherapeut MM)

Leeftijd: 79 jaar (4 maanden, 4-5 behandelingen per week)
Probleem: door de suiker (meer dan 30 jaar) heeft deze persoon neuropathie aan beide
voeten. Ook heeft deze persoon lage rugpijn. Is hiervoor behandeld bij de
pijnpoli in het ziekenhuis. Slikt dagelijks 6 – 8 paracetamol voor pijnverlichting.
Doel: Gevoel terug krijgen in de voeten en pijn verminderen in de lage rug.
Behandeling: 4-5x per week behandelen met de vaattherapie (mat en pad) en 2x per week voetreflexbehandeling.
Resultaat: Na een aantal maanden intensive behandeling is het gevoel onder de voeten teruggekomen. Persoon gaf aan dat het zeer deed die hij op iets ‘scherps’ stond. De lage rugklachten zijn redelijk verdwenen. Slikt alleen nog 2 paracetamol voor het slapen gaan.

Casus 8. Laag energieniveau (massagetherapeut MM)

Leeftijd: 26 jaar (4 behandelingen, 1x per week)
Probleem: Geeft aan dat hij energieloos is. Minder energie heeft.
Doel: Energie verbeteren
Behandeling: fysische vaatbehandeling (mat)
Resultaat: Geeft aan dat het oprapen van de grond veel makkelijker gaat. Ook weet hij wat hij gedroomd heeft. Dit was niet zo. Hij heeft meer energie, ondanks dat hij minder sport. Hij had verwacht meer futloos te zijn.

Casus 9. Pijn spieraanhechtingen elleboog (massagetherapeut AvdH)

Cliënt is een man van ca. 52 jaar. Door de vaak statische belasting van de spieren in zijn werk zijn spieren in de boven- en onderarm overbelast wat een beknellende pijnsensatie geeft in de spieraanhechtingen op de elleboog. In combinatie met massage van de spieren, rekoefeningen en een andere bewegingsbelasting van de armen is de pijn in de elleboog na 4 weken het Bemer systeem te gebruiken verdwenen. Aangezien deze klacht al een paar jaar bestond, is de snelheid van het herstel vrijwel zeker toe te schrijven aan het Bemer systeem.

Casus 10. Overbelastingsklachten door beenlengteverschil (massagetherapeut AvdH)

Cliënt is een man van ca. 54 jaar. Door een gering beenlengte verschil staat het bekken iets scheef. Dit geeft overbelastingsklachten aan de andere zijde van de bil- en beenspieren. Na twee weken gebruik maken van het Bemer systeem is de pijn verdwenen en kan, met een eenvoudige onzichtbare hakverhoging in de schoen, de balans terug gebracht worden in de bekkenregio.

Casus 11. Pijn in de rug door hernia en artrose (massagetherapeut AvdH)

Cliënt is een man van ca. 50 jaar. Uit interesse wil hij het Bemer systeem wel een keer uitproberen. De cliënt heeft een oude zgn. “herstelde hernia” en uitgebreide artrose. Hierdoor heeft hij veel pijn in de rug en slaapt hij slecht: de volgende ochtend kan zijn rug “branden” van de pijn.
Na één keer op de Bemermat gelegen te hebben, heeft hij vrijwel geen pijn meer, slaapt hij beter en heeft ook geen brandend gevoel meer in zijn rug.
Opmerking therapeut: het Bemer systeem is goed voor de doorbloeding en als behandeling voor het verminderen van de pijn, maar kan de artrose uiteraard niet oplossen. Hierdoor zal regelmatige en structurele inzet van de Bemertherapie bij deze cliënt blijvend nodig zijn.

Casus 12. Pijnvermindering bij fibromyalgie (massagetherapeut AvdH)

Cliënt is een vrouw van ca. 51 jaar. Al vele jaren geleden is er bij haar “fibromyalgie” gediagnosticeerd. Helaas is daar nog geen medicijn noch een adequate behandeling voor. Door twee keer per week gebruik te maken van het Bemer systeem is de “fibromyalgiepijn” sterk verminderd.

Casus 13. Lage rugpijn: inzet Bemer maakt manipulatie door manueel therapeut soepeler (massagetherapeut AvdH)

Cliënt is een man van ca. 48 jaar. Deze cliënt heeft met een kantoorbaan en doorgaans veel klachten aan de lage rug. Met zwemmen en wekelijkse massage (op eigen initiatief) zijn de klachten goed onder controle te houden.
Nu en dan steekt toch de lage rugpijn de kop op als gevolg van onder andere een vastzittend SI-gewricht.
Als cliënt bij de therapeut komt, is hij al twee keer bij de manueel fysiotherapeut geweest waar hij ook al twee keer gemanipuleerd is. Echter, cliënt blijft onverminderd pijn houden aan de onderrug. Na een massage van de rug (accent lage rug) en daarbij ook 20 minuten een behandeling met het Bemer systeem, gaat de cliënt de volgende dag opnieuw naar de manueel fysiotherapeut.  Geconstateerd wordt dat het manipuleren deze keer veel soepeler gaat dan normaal.

Casus 14. Pijnklachten aan het bekken (massagetherapeut AvdH)

Cliënt is een vrouw van ca. 51 jaar. Sinds de geboorte van haar eerst kind 19 jaar geleden, heeft zij bekkenklachten en slaapt zij met een voedingskussen om de benen en heupen te ondersteunen. Na het gebruik van het Bemer systeem gedurende vier weken zijn de pijnklachten weg en hoeft zij na 19 jaar niet meer met ondersteuning van een kussen te slapen.

Casus 15. Pijnklachten achillespees / enkel – inzet Bemer maakt behandeling door chiropractor soepeler (massagetherapeut AvdH)

Cliënt is een vrouw van 74 jaar. Zij is wekelijks onder behandeling bij de therapeut als een vorm van onderhoud van de rug. Deze behandelingen gebeuren in overleg met de chiropractor elke week, i.p.v. om de 14 dagen. Elke maand wordt de cliënt daarnaast gekraakt bij de chiropractor.
Twee weken voor het bezoek aan de chiropractor geeft cliënt aan al gedurende langere tijd pijn te hebben in de rechter hak aan de zijde van de achillespees. Cliënt gaat daarvoor een keer 16 minuten op de Bemer-mat. De cliënt heeft vanaf de volgende dag gen last meer van de enkel.

Met de ervaring van de cliënt uit deze casus dat het manipuleren veel gemakkelijk ging na een Bemer-behandeling van 20 minuten, heeft cliënt een paar dagen voorafgaande, en de avond voorafgaande aan het bezoek aan de chiropractor, een Bemer behandeling gehad van 20 minuten. Zonder overleg vooraf zei de chiropractor, uit zichzelf, dat hij vond dat de behandeling dit keer heel soepel en gemakkelijk ging!

Casus 16. Beter slapen en pijnvermindering in de benen (massagetherapeut AvdH)

Cliënt is een vrouw van ca. 50 jaar. Ze heeft al jaren ‘s nachts pijnlijke benen en dat belemmert haar ook in haar nachtrust.
Om eens een keer te proberen, heeft ze 1x een Bemer behandeling van 16 minuten ondergaan. De volgende dag kreeg ik het volgende bericht van haar: “mede dank zij jouw Bemer systeem, heb ik vannacht beregoed geslapen en heb ik geen pijn in pijn benen gehad”.