Agenda-tag: leefstijl

Cursus Leefstijl voor Spieren (online cursus)

Inhoud

De cursus duurt drie weken en start met een inleidende online meeting met de docent en andere cursisten waarin de leerdoelen en inhoud van de cursus besproken worden. Daarna krijg je toegang tot drie webinars.

Het eerste webinar gaat over de relatie van voeding en beweging met spieren. Het tweede webinar gaat over de relatie van slaap en psychosociale factoren met spieren.

In de eerste twee webinars neemt de docent je mee in de wereld van de leefstijlfactoren waarin steeds het effect erop voor spieren wordt besproken. Steeds vanuit een wetenschappelijke basis en met praktische voorbeelden.

Het derde webinar gaat over motiverende gespreksvoering en leefstijlcoaching waarin je leert hoe je effectief het gesprek aan kunt gaat met jouw client en hoe je een coachingstraject start. Altijd met het doel om de leefstijl te verbeteren en daarmee een positieve invloed uit te oefenen op spieren. Na elk webinar volgt een opdracht zodat je zelf met de geleerde materie aan de slag kunt.
De cursus eindigt met een online meeting waarin al het geleerde samen komt in casuïstiek en waarin genoeg tijd is om antwoord te krijgen op al je vragen over het onderwerp.

Instroom

Masseurs,  verzorgers, fysio’s, leefstijlcoaches en andere paramedici.

Agenda-tag: leefstijl

Webinar: Leefstijl tijdens de Corona crisis

Inleiding

Dit webinar zal ingaan op leefstijl tijdens de coronacrisis aan de hand van het recent gepubliceerde wetenschappelijk onderzoek over leefstijl en welzijn tijdens de coronacrisis. De resultaten, conclusies en aanbevelingen van het artikel zullen worden besproken. Geruime tijd wordt besteed aan het onderwerp hoe masseurs een gezonde leefstijl kunnen promoten onder hun cliënten. Hierdoor krijgen masseurs handvatten om leefstijlcoaching als dienst aan te bieden, wat juist in deze coronatijd (middels een online dienst) extra nuttig kan zijn.

Spreker

Jaap Wonders is sportfysiotherapeut en manueel therapeut bij SMC Rijnland Fysiotherapeuten.
Een groot deel van zijn werk is gericht op spier-peesrevalidatie en revalidatie na operaties zoals voorstekruisbandblessures. Ook is Jaap musculoskeletaal echografist, pilatesinstructeur, neemt hij second opinions af en verzorgt hij de fysiotherapeutische begeleiding van heren 1 van hockeyclub Roomburg. Jaap is revalidatiewetenschapper en leefstijltherapeut. Zijn passie voor gezondheid is de grote drijfveer om samen met Masseurs Netwerk Nederland en MSP Opleidingen deze webinarserie te maken.