Workshop viscerale mobiliteit – Leiden

Datum: 7 oktober 2023
Organisator: SMC Academy
WORKSHOP VISCERALE MOBILITEIT SMC Academy

Spanningen in het bindweefsel van de ingewanden kunnen het gevolg zijn van beperkte beweeglijkheid door letsel of ademhalingsproblematiek, ziekten, voedingsproblematiek en spijsvertering, chirurgische littekens, adhesies en endometriose. Deze spanningen kunnen abnormale beperkingen en chronische irritatie creëren en leiden tot functionele en structurele problemen.

Een mobiliserende buikmassage (viscerale manipulatie) kan algehele en plaatselijke beweeglijkheid verbeteren. Wanneer mechanische beperkingen verbeteren, is het mogelijk om o.a. mobiliteit, ademhaling, motiliteit (stoelgang) en Small Intestinal Bacterial Overgrowth (SIBO), prikkelbare darm syndroom (PDS), (chronische) pijn tgv een buikoperatie of endometriose en bekkenbodem problematiek positief te beïnvloeden.

Deze module is zeer geschikt voor massagetherapeuten, sportmasseurs, sportZORGmasseurs en fysiotherapeuten (i.o.) als onderdeel van een psychosomatische behandeling, vanwege de invloed op het zenuwstelsel, stress en bindweefsel.

 

Zaterdag 7 oktober 2023 – 9:00 tot 17:00 (inclusief pauze)

 

Docent: Christel Lemmen