Workshop neuromusculair trainen – Amersfoort

Datum: 7 juli 2022
Organisator: SMC Academy
Workshop neuromusculair trainen

In deze workshop leer je over de wetenschap en praktijk van neuromusculair trainen. Neuromusculair trainen wordt breed ingezet binnen de sportmedische wereld. Denk aan oefeningen ter blessurepreventie, trainingen tijdens revalidaties zoals de voorste-kruisbandrevalidatie en schouderrevalidatie.
Fysiotherapeuten zetten neuromusculair trainen vaak in tijdens behandelingen en kunnen door middel van deze workshop nog beter begrijpen wat ze doen en nog meer oefenvormen aanbieden aan patiënten en sporters. Deze workshop is zeker ook interessant voor sportmasseurs, sportzorgmasseurs en trainers.

Tijdens een 3 uur durende workshop leer je alle ins en outs van neuromusculair trainen. De cursus is geheel evidence based opgezet en er is veel tijd ingericht om praktisch met neuromusculair trainen aan de slag te gaan.

Ontdek wat neuromusculair trainen te bieden heeft en raak overtuigd van de meerwaarde in de praktijk.

Tijdens de workshop werken we met innovatieve en geavanceerde neuromusculaire trainingsapparatuur van Reaxing. Ballen gevuld met water, halters met instabiele schijven, zachte kettlebells die met een mengsel van vaste en vloeibare materie zijn gevuld, systemen met reactieve lampjes, een instabiel bewegend platform en een loopband die op een veilige manier plotselinge en onvoorspelbare bewegingen in alle richtingen uitvoert. Met deze apparatuur train je het neuromusculaire systeem maximaal en kunnen we de theorie en wetenschap uitstekend in praktijk brengen.

Leslocatie: JOUWGYM, Siliciumweg 71, 3812 SW, Amersfoort

Docent: Jaap Wonders
Jaap is sportfysiotherapeut en manueel therapeut bij SMC Rijnland Fysiotherapeuten. Tevens is Jaap revalidatiewetenschapper en leefstijltherapeut en heeft meerdere wetenschappelijk artikelen gepubliceerd. Een groot deel van zijn werk is gericht op spier-peesrevalidatie en revalidatie na operaties zoals voorstekruisbandblessures. Ook is Jaap musculoskeletaal echografist, pilatesinstructeur, neemt hij second opinions af en verzorgt hij de fysiotherapeutische begeleiding van heren 1 van hockeyclub Roomburg. Zijn enthousiasme voor training binnen de fysiotherapie is de grote drijfveer geweest om deze workshop te ontwikkelen.

Meer info en inschrijven via: https://www.smc-academy.nl/opleidingen/workshopneuromusculairtrainen/