Workshop neuroflexibiliteit – Leiden

Datum: 16 september 2023
Organisator: SMC Academy
WORKSHOP NEUROFLEXIBILITEIT SMC ACADEMY Christel Lemmen

Wil je patiënten en cliënten helpen om beter te bewegen, pijnklachten te verminderen, onstekingsreacties te beïnvloeden en het risico op blessures te verminderen? Dan is het belangrijk om te kunnen helpen bij het behouden of verbeteren van de mobiliteit en toe te werken naar het volledige bewegingsbereik. Het bevorderen of het behouden van mobiliteit, is daarom van grote waarde binnen fysiotherapie, massagetherapie, de sportmedische- en de yoga-wereld.

Gebruikelijke rektechnieken ter vergroting van flexibiliteit, waaronder statisch of ballistisch rekken, kunnen ineffectief zijn. Om echt invloed te hebben op iemands bewegingscapaciteit, moeten we begrijpen dat flexibiliteit… en in feite al het bewegen, in de hersenen en het zenuwstelsel begint.

In deze workshop leer je onder meer over de wetenschappelijke achtergrond en praktische toepassing van neuroflexibiliteit. Neuroflexibiliteit combineert bekende rektechnieken – die je waarschijnlijk tijdens je opleiding geleerd hebt – aan te vullen met “neuro hacken” om zo veel sneller en langdurig resultaat te behalen.

(Fysio)therapeuten, sportmasseurs, sportzorgmasseurs, oefentherapeuten, trainers en yogadocenten kunnen door middel van deze workshop neuroflexibiliteit makkelijk begrijpen dat het mogelijk is veel minder tijd te besteden en meer resultaat te boeken.

 

Zaterdag 16 september – 9:00 tot 17:00 (inclusief pauze)

Docent: Christel Lemmen