Webinar Voetreflexmassage: een bijzondere massagevorm

Datum: 18 november 2020
Organisator: Masseurs Netwerk Nederland

Inleiding

Voetreflexmassage / voetreflextherapie is een reflex behandelmethode die de gesteldheid van de inwendige organen en weefsels beïnvloedt en zo het algemene welzijn bevordert. Het principe van deze methode is dat elk orgaan of weefsel projectievelden (reflexgebieden) heeft op bepaalde delen van het lichaam.
Deze velden kunnen we bewerken met verschillende technieken om zodoende blokkades in desbetreffende organen op te heffen. Als er zich in het lichaam een stoornis voordoet, kan dit voor blokkades zorgen. Deze blokkades worden door Voetreflextherapie opgespoord en behandeld. Voetreflexmassage is zeer doeltreffend bij buik en maagklachten, stress, verstoringen in de hormoonhuishouding etc.

Tijdens het webinar komt aan de orde wat je als masseur kunt bereiken bij jouw cliënten met Voetreflexmassage en hoe je een  behandeling geeft. We bespreken een casus uit de praktijk en we tonen een video met enkele specifieke technieken.

Tijdens het webinar is natuurlijk volop gelegenheid voor het stellen van vragen.

Spreker

Mijn naam is Diana van der Meer. Ik ben voetreflextherapeut en wellness masseur en heb mijn massagepraktijk Coccinelle in Roelofarendsveen. Ik geef les bij de Opleiding Voetreflexmassage bij MSP Opleidingen en ben ook examinator Voetreflexmassage en Ontspanningsmassage bij ACE Algemeen Centrum voor Examinering. In mijn praktijk zie ik hoe voetreflexmassage een bijdrage kan leveren aan het welzijn van mijn klanten en helpt bij het verbeteren van lichamelijke klachten. Graag deel ik  met jullie mijn enthousiasme over Voetreflexmassage met jullie tijdens dit webinar.

Literatuurlijst

Boeken
Voetzonemassage als therapie. Hanne Marquardt. ISBN 9789060306284.
Complete Voetreflexologie. Kevin Kunz. ISBN 9789020251883.
Voetreflexologie, een werkboek. Dwight Byers. ISBN 9789069638393.
Voetdiagnostiek theorie en praktijk. C. van den Berg. ISBN 9789031376605.
Tenen lezen. Irene Somogyi. ISBN 9789082149234.

Links

De effecten van voetreflexologie op pijn en algemeen welzijn
https://pijncoach.be/onewebmedia/De%20effecten%20van%20voetreflexologie%20op%20pijn%20en%20algemeen%20welzijn.pdf

www.nvrt.nl