Webinar “ruimte tussen zorgverlener en cliënt”

Datum: 5 februari 2021
Organisator: Zorgprofessionaliteit

Inleiding

Zorgverleners en dus ook masseurs mogen geen seksuele en liefdesrelaties aangaan met hun cliënten. Toch zijn er zorgverleners en masseurs die dat doen. Meer dan je denkt. Zo’n relatie ontstaat echter niet van het ene op het andere moment. Tussen professioneel en onprofessioneel handelen, bevindt zich een enorm groot, grijs gebied. Zorgverleners zetten van tijd tot tijd stappen in dat gebied. De kans dat ook jij dat doet, is groot. Denk aan het uitwisselen van privé-nummers, het accepteren van een Facebook-vriendschapsverzoek, een cadeautje in ontvangst nemen, ‘ja’ zeggen terwijl je ‘nee’ bedoelt en vice versa. Vaak is dat helemaal geen probleem . Maar in sommige gevallen kunnen die stappen een opmaat zijn voor seksueel grensoverschrijdend gedrag.

In dit webinar onderzoeken we het grijze gebied. Ook ga ik in gesprek met Lousanne, fysiotherapeut. Zij heeft vaker met één of twee voeten in het grijze gebied gestaan.

Na dit webinar zul je je bewuster zijn van het grijze gebied en van het moment waarop je je daarin begeeft. Zeer interessant en relevant voor elke masseur.

Spreker

Ik ben (dr.) Ingrid Candel, psycholoog, coach, trainer en schrijver. Na jaren gewerkt te hebben als docent, wetenschappelijk onderzoeker en therapeut, ging ik in 2016 over de grens. Sindsdien richt ik mij op het voorkómen van seksueel grensoverschrijdend gedrag in de zorg. Ik doe onderzoek naar dit gedrag en ik spreek en schrijf erover. Zo geef ik o.a. lezingen en workshops in onderwijs- en zorginstellingen.

Aanmeldformulier

Meld je aan voor het webinar op vrijdag 5 februari 2021 van 16-17 uur