Opleiding sportZORGmasseur – Leiden

Datum: 13 januari 2023
Organisator: SMC Academy
Opleiding sportzorgmasseur Leiden

Ben jij de sportmasseur die zich wil verdiepen en specialiseren? Dan ben je bij onze opleiding tot sportZORGmasseur op het juist adres. De opleiding sportZORGmasseur is dé vervolgopleiding voor de gediplomeerde sportmasseur en geeft je alle handvaten om als “sportmasseur plus” aan de slag te gaan. Je zet jezelf op de kaart en neemt je plaats in de sportzorgketen in zodat je professioneel kunt samenwerken met (sport)fysiotherapeuten en sportartsen.

Binnen de SMC Academy leiden wij als vervolg op de opleiding sportmassage en verzorging ook sportZORGmasseurs op. Deze opleiding is jaren geleden door MSP Opleidingen ontwikkeld en al vele jaren met succes gegeven. Wij hebben de verouderde opleiding sportzorgmasseur doorontwikkeld en in een nieuw jasje gestoken. Vanaf nu heet de opleiding sportZORGmasseur. Zorg met hoofdletters want dat is waar de sportZORGmasseur voor staat, zorg leveren aan zijn of haar cliënten. Zo leer je bij de SMC Academy als sportZORGmasseur altijd van een ervaren fysiotherapeut de kneepjes van het vak. Elke lesdag heeft een eigen thema en bevat een uitgebalanceerde mix van theorie en praktijk.

De opleiding sportzorgmasseur is een echte aanrader voor elke sportmasseur. Wij bieden de sportmasseur dan ook graag de kans om door middel van deze geheel vernieuwde opleiding zich te specialiseren tot sportZORGmasseur. Daar stopt het echter niet want bij ons krijg je de kans om praktijkervaring op te doen door middel van een stage en wij begeleiden je in jouw professionele ontwikkeling. De opleiding vind plaats in Leiden in de fysiotherapiepraktijk van SMC Rijnland in Gezondheidscentrum 't Leidse Hout.

Op 12 vrijdagavonden (18:00-22:00) kom je fysiek naar de les. Op deze dagen wordt de theorie en praktijk van diverse gewrichten en sportblessures behandeld. Elke les krijg je huiswerk om het leereffect te vergroten en zodat je goed voorbereid de volgende les in kunt gaan.

Via een persoonlijke online leeromgeving verdiep je je in het vak sportzorgmasseur door het lezen van artikelen, richtlijnen, casussen en het maken van opdrachten en oefentoetsen. Ook vind je hier veel achtergrondinformatie over sportblessures en de behandeling hiervan.

Start opleiding: 13 januari 2023
Lesdata: 31-1, 20-1, 27-1, 3-2, 17-2, 24-2, 10-3, 17-3, 31-3, 14-4, 21-4, 28-4
Elwin den Dulk, Jaap Wonders en Jaco de Wolf zijn de docenten voor deze opleiding sportZORGmasseur. Alle drie hebben ze jarenlange ervaring in de sportzorgketen. Zowel Elwin, Jaap als Jaco zijn (sport)fysiotherapeut en manueel therapeut en hebben hun sporen verdiend in de sportwereld.

 

Lees alles over deze opleiding op: https://www.smc-academy.nl/opleiding-sportzorgmasseur/